YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 03 Aralık 2008

'Havuz Haline Geldi'

  • 02.12.2008 Cumhuriyet

    Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Zeki Soylu, hizmet adıyla yapılan çalışma sebebiyle Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Uzungöl'ün doğallığını kaybetmiş yapay bir havuz haline geldiğini söyledi.

    Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Zeki Soylu, derneğin yönetim kurulu üyeleriyle Çaykara-Uzungöl kara yolunun Uzungöl geçiş bölümünde yapılan duvarla ilgili olarak Vali Nuri Okutan ile görüşmek üzere Valiliğe geldi. Soylu, Valilikten ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde bir programa katıldığı için makamında bulunmayan Vali Okutan ile görüşemediklerini söyledi.

    Yaklaşık 2 aydır Okutan'dan randevu istediklerini ancak cevap alamadıklarını ifade eden  Zeki Soylu, ''utanç duvarı'' olarak adlandırdıkları Uzungöl'ün kenarına yapılan istinat duvarıyla ilgili olarak hazırladıkları dosyayı Vali Okutan'a sunmak üzere Valiliğe geldiklerini ancak Okutan ile yine görüşemediklerini belirtti. Soylu, ''Uzungöl'de son zamanlarda yapılan tahribatı, yıkımı ve kıyımı devletin resmi makamlarına aylardır, yıllardır anlatamadık. Uzungöllüler olarak bizler bu doğa tahribatından, bu sahipsizlikten şikayetçiyiz'' dedi.

    Dedelerinden devraldıkları Uzungöl'ü gelecek nesillere aynı şekilde bırakmak istediklerini kaydeden Soylu, ''Ancak hizmet adıyla yapılan çalışma sebebiyle Uzungöl, doğallığını kaybetmiş yapay bir havuz haline geldi. Bundan rahatsızız. Bu rahatsızlığı resmi makamlara anlatabilmek için çare arıyoruz ancak muhatap bulamıyoruz. Derdimizi acaba kimlere anlatacağız'' diye konuştu.

    Zeki Soylu, bu konudaki mücadelelerini sonuç elde edene kadar sürdürmekte kararlı olduklarını söyledi.

    Haberin tamamı için: http://www.cumhuriyet.com.tr/?im=yhs&hn=20868
        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu