YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 27 Kasım 2008

Demre'deki Cennete Kuş Akını

  • 26.11.2008 Radikal

    ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde bulunan ‘Noel Baba Kuş Cenneti’ne kuş akını başladı. Türkiye'nin ayakta kalan ender sulak alanlarından biri olan ve 100 hektarlık alana sahip Noel Baba Kuş Cenneti, kuşlar için doğal barınak özelliğine sahip. Kuş zengiliği her gün artan Noel Baba Kuş Cenneti, 147 kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Havaların soğumasıyla birlikte yüzeyi kuşlarla dolan Noel Baba Kuş Cenneti'ni, binlerce küçük batağan, karameke, ördek, kılkuyruk, sakarmeke, elmabaş ve balıkçıl türleri dolduruyor. Birçok kuş meraklısı da Noel Baba Kuş Cenneti'nde kuşları gözlemlemeye geliyor. 100 hektarlık alana sahip, suyu sodalı ve kükürtlü olan Noel Baba Kuş Cenneti, su kamışı, kargı, koyun gözü ve hasır otuyla kaplı olduğu için kuşlar için doğal bir barınak olarak görülüyor.

    Demre Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, 2000 yılında ‘kuş cenneti’ olarak tescil edilen ve koruma altına alınan bölgenin doğal bir güzellik olduğunu belirterek, “Yurdumuzda bu tür güzellikler hızla yok olurken, ilçemizde sivil toplum kuruluşlarının, yerel yönetimlerin, kamu yönetiminin katkısı, vatandaşlarımızın desteği ile bu güzellik muhafaza ediliyor. Her geçen gün kuş çeşitliliğimiz artıyor” dedi.

    Kuş gözlemlemek için bölgeye gelen Akdeniz Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Kamil Karaali, “Amatör olarak kuş fotorafçılığıyla ilgileniyorum. Buraya ilk kez geldim. Çok güzel korunmuş bir yer. Balıkçıllar, yalı kuşları gibi birçok kuş var. Doğal halinin bozulmamış olması çok güzel. Herkesin burayı görmesini tavsiye ediyorum” diye konuştu.(dha)

    http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=910189&Date=26.11.2008&CategoryID=85

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu