YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 24 Kasım 2008

"Fok Badem Terör Estiriyor" İddiası

  • 21.11.2008 CNN Türk

    Aydın'ın Didim ilçesi sahilinde yaralı bulunduktan sonra tedavi edilen ve yaklaşık 1.5 yıl önce Gökova'dan denize bırakılan Fok Badem'in Marmaris'in Bozburun beldesinde 2 balık çiftliğindeki balıkları öldürdüğü ve ağları parçaladığı iddia edildi.   12Marmaris'in Bozburun beldesi Söğütbogazı mevkisinde bulunan 2 balık çiftliğinin sahipleri Fok Badem'in dün akşam saatlerinde çiftliklerde bulunan ağları parçaladığını ve balıklara zarar verdiğini iddia ederek, yetkililerden yardım istedi.

    Balık çiftliği çalışanlarından Aydın Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Akdeniz fokunun kendi çiftliklerinde bulunan yaklaşık 6 bin balığı yaralayarak telef ettiğini ve ağlara zarar vererek çiftlikteki balıkların kaçmasına neden olduğunu iddia etti.

    Öztürk, "Badem, iki balık çiftliğine girerek yaklaşık 13 bin balığı telef etti ve ağları parçaladı. İki çiftlikte 20 bin YTL zarar var. Biz yetkililerden zararımızın karşılanması için yardım bekliyoruz" dedi.

    Bu arada, balık çiftlikleri sahiplerinden gelen şikayetler üzerine Akdeniz foku Badem, Su Altı Araştırmaları Derneği Akdeniz Foku Araştırma Grubu üyeleri tarafından akşam saatlerinde yakalanarak, Marmariste 15 metrekarelik alanda özel hazırlanmış, çevresi ağlarla örülü kafeste gözetim altına alındı.

    http://www.cnnturk.com/2008/yasam/diger/11/21/fok.badem.teror.estiriyor.iddiasi/501631.0/index.html

     

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu