YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 18 Kasım 2008

Bayer Genç Çevre Elçileri Almanya'da Buluştu

  • 17.11.2008 Atlas

    Üniversite öğrencileri arasında düzenlenen 'Dünyayı Kurtaracak Kampanya Kimde?' konulu proje yarışmasını kazanarak Bayer Genç Çevre Elçisi seçilen Hürmiye Atasoy ile Cem Çeri Almanya'da düzenlenen 'Genç Çevre Elçileri' toplantısında Türkiye'yi temsil etti. 18 ülkeden 50 Genç Çevre Elçisi'nin katıldığı toplantıda, Türk Çevre Elçilerinin projeleri büyük ilgi topladı.

    Bayer ve Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) tarafından düzenlenen 'Bayer Genç Çevre Elçileri' toplantısı, aralarında Brezilya, Çin, Polonya ve Güney Afrika gibi ülkelerin de bulunduğu 18 ülkeden, 1200 genç arasından seçilen 50 çevre elçisinin katılımı ile Bayer'in genel merkezinin bulunduğu Almanya'nın Leverkusen şehrinde 2-7 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirildi.

    Toplantıda, Türkiye'yi, Bayer Türk ve WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) işbirliği ile Türkiye'de ikinci kez hayata geçirilen 'Bayer Genç Çevre Elçisi Programı' kapsamında, üniversite öğrencileri arasında düzenlenen, 'Dünyayı Kurtaracak Kampanya Kimde?' isimli proje yarışmasında dereceye giren İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji bölümünden Hürmiye Atasoy ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Grafik Bölümü'nden Cem Çeri temsil etti.

    Hürmiye Atasoy'un yarışmada dereceye giren Çözünmeyen Sorun Kalmasın' adlı projesinin konusu Türkiye'de plastik poşet kullanımının küresel ısınmaya katkısı olduğu bilincini geliştirmek ve bu sebeple plastik poşet kullanımını en aza indirmek için bir kamuoyu bilinçlendirme çalışması gerçekleştirmek. Cem Çeri ise 'Küresel Isınmaya Karşı Tek Başıma Ne Yapabilirim?' adlı projesinde, atık maddelerden hazırladığı görselleri kullanarak küresel ısınmayı anlatan kitap, sunum ve posterin yer aldığı eğitim materyalleri hazırlayarak ilkokul öğrencileri arasında çevre koruma bilincini yerleştirmeyi amaçlıyor.

    Genç Çevre Elçileri bir hafta boyunca Almanya'da farklı ülkelerden gelen diğer çevre elçileri ile birlikte sürdürülebilir kalkınma konusunda çeşitli eğitimlere katılarak, global düzeyde yaşanan çevre sorunları ve bunların nasıl aşılabileceği hakkında fikir alışverişinde bulundu.

    Çevre Elçilerimiz, Almanya'da bulundukları sürece doğal kaynakların tasarruflu kullanımı, geri dönüşüm süreçleri, ürünlerin; araştırma-geliştirme, üretim, pazarlama ve satış dahil olmak üzere tüm aşamalarının ekolojik değerlendirmesi gibi modern üretim tekniklerini yerinde inceleme şansına da sahip oldular.
     
    http://www.kesfetmekicinbak.com/gundem/08114/

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu