YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 04 Kasım 2008

Radikal Çevre Raporu

  • 02.11.2008 Radikal

    İzmir'de Yeni Bir Susuz Yaz Kapıda

    İstanbul son yağışlarla nefes aldı, ama İzmir’in su sorunu artarak sürüyor. “Su tasarrufuna devam” çağrısı yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl ekim ayı sonunda, İzmir’e su sağlayan Tahtalı Barajı’nda 73 milyon metreküp su bulunduğunu, bu yıl bu rakamın 32 milyon metreküpe düştüğünü açıkladı. 2003-2008 yılları arasında baraj rezervi yaklaşık yüzde 81 azalan İzmir, Avrupa Birliği’nin istatistik kurumu Eurostat tarafından Avrupa’nın en kurak ikinci kenti olarak gösterilmişti. İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün verilerine göre, yıl sonuna kadar beklenen yağış miktarının da yeterli gelmeyeceği ve barajdaki su miktarının artmasının mümkün görünmediği belirtildi. (aa)

    Bu da Küresel Isınma Pahalılığı,

    Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, “Bu yıl 2 bin civarındaki orman yangınında, yaklaşık 28 bin hektar alan zarar gördü” dedi. Geçen yıl yangınlarla mücadele için 20 helikopter kiralamak istediklerini ancak sadece 13 tane  kiralayabildiklerini belirten Kahveci, bu yıl 20 helikopteri ‘satın almayı’ hedeflediklerini açıkladı. Dünyada yangın helikopteri temininde bir sıkıntı olduğunu vurgulayan Kahveci, “Helikopterlerin geçmişte 1550-2 bin dolar civarındaki saatlik ücretleri 8 bin dolara çıktı, bunda küresel ısınma dolayısıyla Akdeniz ülkelerinin hava söndürme araçlarına talebinin artmasının etkili oldu” dedi. (aa)

    Doğmamış Tay Trafik Kurbanı Oldu

    Kırklareli’nin Kofçaz Yolu üzerinde başıboş gezen atlardan birine minibüs çarptı. Arkadan gelen otomobil de yolun orta yerine yığılıp kalan atın üzerinden geçince tehlike atlattı. Olay yerine gelen belediye ekipleri kepçeyle atın leşini yol kenarına itildi. Bu sırada gebe olan atın karnından yavrusu cansız halde düştü. Kazadan sonra polis ekipleri tarafından uzaklaştırılan başıboş atların bir süre sonra yine otlamak için yolun ortasına geldiği görüldü. (dha)

    ‘Akdeniz'de Başka Kaş Yok'

    Kaş, ‘Akdeniz’de Başka Kaş Yok’ kampanyası çerçevesinde, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kaş Sualtı Derneği ve sivil toplum kuruluşları ortaklığıyla  karadan ve denizden temizleniyor. 5 Kasım’a kadar sürecek temizlik kampanyası çerçevesinde bugün Kaşlılar koylarda çevre ve kıyı temizliği yapacak. Yarın liman girişi kapatılarak denizaltı temizliği yapılacak. (aa

    http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=HaberDetay&ArticleID=906312&Date=03.11.2008&CategoryID=97

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu