YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 24 Ekim 2008

WWF-Türkiye, 24 Ekim Dünya Kıyı Günü’nde Çocuklarla Çıralı Kıyılarını Temizliyor...

  • 23.10.2008

    Birleşmiş Milletler Çevre Programı, Dünya Bankası ve Avrupa Komisyonu öncülüğünde kutlanan Dünya Kıyı Günü’nde, Akdeniz’in kıyısal ve denizel önemi hatırlatılıyor ve Akdeniz kıyılarının korunması için hükümetlerin, kamuoyunun bilinçlendirilmesi, Entegre Kıyı Yönetimi (EKY) Protokolü’nün uygulanması gerektiği vurgulanıyor.

    Yakın tarihte gelişen çevresel ve sosyo-ekonomik değişimler Akdeniz kıyılarının sürdürülebilir gelişimini tehdit ediyor. Yakın zamanda yayınlanan Mavi Plan Raporu’na göre, acil önlemler alınmadığı takdirde Akdeniz kıyılarında 2000 yılında %40 olan yapılaşmanın, 2025 yılında %50’ye yükselmesi bekleniyor.

    Akdeniz’de bütün ülkelerde kutlanan Dünya Kıyı Günü’nde WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı), kıyı temizliği organize ediyor. İlkokul öğrencileriyle yapılacak kıyı temizliği, 24 Ekim 2008 Cuma günü, WWF-Türkiye ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde geliştirilen "Entegre Kıyı Yönetimi’ne Bağlı Koruma Amaçlı İmar Planı"nın uygulandığı Güney Antalya’nın saklı cenneti Çıralı’da düzenleniyor. Bu organizasyon WWF-Türkiye’nin uzun yıllardır Çıralı’da sürdürdüğü "Deniz kaplumbağası araştırma, izleme ve koruma çalışmaları" açısından da önem taşıyor.

    http://www.wwf.org.tr/haberler/haberler/archive/2008/ekim/23/haber/wwf-tuerkiye-24-ekim-duenya-kiyi-guenuende-cocuklarla-cirali-kiyilarini-temizliyor/
        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu