YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 24 Ekim 2008

Köylüler Santral İstemiyor

  • 23.10.2008 Birgün
       
    Samsun’un Çarşamba İlçesi Durusu Köyü’nde kurulmak istenen elektrik santralı için yapılan halk oylamasında köylülerin santralı istemedikleri ortaya çıktı.

    Samsun Halkevi tarafından Durusu Köyü’nde düzenlenen etkinlikte, Afşin-Elbistan santralı hakkında yöre halkının görüşlerini anlatan bir film izlendi. Daha sonra Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi’nde yapımı planlanan hidroelektrik santralına karşı verdiği mücadeleyle çevrecilerin sembolü haline gelen ‘Vatandaş Mustafa’ adlı filminin izlenmesinin ardından katılımcılar arasında yapılan anketten “Santrale Hayır” kararı çıktı.

    Katılımcıların tamamının santrala ‘Hayır’ oyu verdikleri gözlenirken, etkinlikte söz alan Samsun Halkevi Başkanı Nuray Erçağan, yöre halkının haklı olarak bu santralı istemediğini belirterek, “Biz Samsun Halkevi olarak ‘Aklamıyoruz, Haklıyoruz’ kampanyası çerçevesinde Samsun’da, Karadeniz’de kurulması düşünülen termik ve hidroelektrik santralleri mercek altına aldık. Yöre halkını da konuyla ilgili bilgilendiriyor ve görüşlerini alıyoruz. Çevreye karşı katliam niteliği taşıyan hiçbir girişimi onaylamıyoruz” diye konuştu.

    Santral kurma girişimlerinin ardında elektrik hizmetlerinin özelleştirilmesinin yattığını kaydeden Erçağan, bu yüzden Artvin’den başlayarak Sinop ve Amasra’ya kadar Karadeniz kıyılarının en güzel il ve ilçelerinde hidroelektrik, termik santral kurulması için yapılan talan ve soygunları deşifre etmeye çalıştıklarını söyledi. Kamu arazilerinin firmalara peşkeş çekildiğini belirten Başkan Erçağan, Durusu halkını Halkevleri"nin 2 Kasım’da Ankara’da  düzenleyeceği  “Aklamıyoruz, Haklıyoruz” mitingine davet ederek, herkesi  rant uğruna doğayı tahrip etmek isteyenlere karşı mücadele etmeye çağırdı.

    Türkiye’de  sağlıklı bir çevre ve yaşam hakkı için mücadele veren tüm doğaseverler 2 Kasım’da Ankara’da “Temiz Çevre Sağlıklı Yaşam Hakkı” için yürüyecek.

    http://www.birgun.net/actuel_index.php?news_code=1224715088&year=2008&month=10&day=23
        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu