YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 20 Ekim 2008

'Van Gölü Kendini İmha Edebilir'

  • 18.10.2008 Cumhuriyet

    ''Çevre Sorunlarının Araştırılarak Sürdürülebilir Çevre Politikası İçin Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi'' amacıyla Kurulan TBMM araştırma komisyonu başkanı Uşak Milletvekili Nuri Uslu, "Van Gölü'ndeki kirlenmenin geri dönülemez boyutta olmadığını söylerken, Erciş Belediye Başkan Fatih Çiftçi ise, Van Gölü'nün yoğun bir biçimde kirlendiğini ve önlem alınmadığı takdirde gölün kendini imha edeceğini bildirdi.

    ''Çevre Sorunlarının Araştırılarak Sürdürülebilir Çevre Politikası İçin Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi'' amacıyla Kurulan TBMM araştırma Komisyon üyeleri Van Gölü'ndeki kirliliği araştırmak üzere Van'a gitti. Komisyon üyeleri, Van Erciş Belediyesi önünde Erciş Kaymakam Vekili Ömer Sağlam, Erciş Belediye Başkanı ve Van Gölü Çevresi Belediyeler Birliği Başkanı Fatih Çiftçi ile Erciş Emniyet Müdürü Salih Metin Mete tarafından karşılandı.

    Heyet, daha sonra başkan Çiftçi'yi makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü. Üyeler adına konuşan AKP Uşak Milletvekili ve komisyon başkanı Nuri Uslu, komisyonun, Türkiye'deki çevre sorunlarının araştırılması, gerekli önlemlerin alınması ve sürdürülebilir çevre politikasının oluşturulması amacıyla kurulduğunu hatırlatarak, Van Gölü ve çevresinin de kimi çevresel sorunlarla daha fazla gündeme geldiğini söyledi.

    Van Gölü çevresinde yapılan incelemelerde, çevre açısından önemli bir sorunla karşılaşmadıklarını vurgulayan Uslu, ''Van Gölü'nde bir kirlenme var, ama bu kirlenme geri dönülemez boyutta değil'' dedi.

    Uslu, komisyonun Ağrı, Kars ve Artvin'de de incelemelerde bulunacağını dile getirdi.

    Erciş Belediye Başkanı ve Van Gölü Çevresi Belediyeler Birliği Başkanı Fatih Çiftçi de komisyon üyelerini ilçede ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, Van Gölü'nün yoğun bir biçimde kirlendiğini ve önlem alınmadığı takdirde gölün kendini imha edeceğini bildirdi.

    Çiftçi, yerleşim yerlerinin olduğu alanlarda kirliliğin daha belirgin olduğunu ifade ederek, Van Gölü'ndeki kirlenmenin ortadan kalkması için çok acil önlem alınması gerektiğini kaydetti.

    Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından komisyon üyeleri, karayoluyla Ağrı'ya hareket ettiler.

    http://www.cumhuriyet.com.tr/?im=yhs&kid=21&hn=11788

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu