YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 14 Ekim 2008

Atıklar Sanat Eserine Dönüşüyor

  • 13.10.2008

    Ankara Avrupa Birliği Bilgi Merkezi pil, plastik, kağıt ve elektronik atıklarların toplanarak sanat eseri olarak değerlendirilmesine önayak oluyor.

    Çözünmeleri ile insan sağlığına zararlı kimyasalların doğaya karışmasına neden olan pilleri, yok olmaları uzun süre alan eski disket ve CD’leri, ağaçlardan üretilen atık kağıtları geri dönüştürerek çevreye verdiğimiz zararı azaltabiliriz. Bu nedenle 13 Ekim’den itibaren AB Bilgi Merkezi geri dönüştürülebilir atıkları toplayarak yeniden kazanılmalarına katkıda bulunacak. Bu amaçla AB Bilgi Merkezi’ne (Tunalı Hilmi Caddesi 82/B-1) üç kutu yerleştirilerek atıklar toplanacak.

    Uygun olan atıklar seçilerek bir atölye çalışması ile “Yeşil Adımlar” Çevre Eğitim Derneği ile birlikte çalışan sanatçılar gözetiminde sanat eserlerine dönüştürülecek. AB Bilgi Merkezi’nde Kasım ayında gerçekleştirilecek bu atölye çalışmasına katılanlar, atıkların yeniden kazanılması sürecine bizzat dahil olacaklar ve kendi elleriyle atıkların dönüşümünü gerçekleştirecekler.

    Bu çalışma ile aynı günde, profesyonel sanatçıların atıklar kullanarak yarattıkları bir serginin açılışı yapılacak. Ankaralılar çöp diye baktığımız malzemelerin biraz hayal gücüyle ne şekiller alabileceğini bu sergide izleyebilecek.

    Sergide eski disketler, kırık CD ve DVD’ler, çalışmayan cep telefonları ve bozuk müzik çalarlar ilginç ve estetik sanat eserlerinin hammaddesi olarak yerlerini alacaklar.

    Daha fazla bilgi ve atölye çalışmasına katılmak için, AB Bilgi Merkezi Direktörü Nazlan Ertan’a (nazlan.ertan@ecotec.com ya da 468 90 70) başvurabilirsiniz.     

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu