YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 09 Ekim 2008

Marmaris’ten Çevreci Başbakan’a Mektup

  • 08.10.2008 Radikal

    MUĞLA - Çevre gönüllüleri, Marmaris’te maden aranmasına izin veren ruhsatların iptali için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istedi. 

    46 üyesi bulunan Marmaris Çevre Gönüllüleri, ekim toplantısında ‘doğayı, çevreyi ve turizmi kurtarma seferberliği’ başlattı. Başkan Filiz Ersan,  ilk olarak, 86 bin 600 hektar yüzölçüme sahip ilçe topraklarının yaklaşık yüzde 52’sinde (45 bin 173 hektar) maden aranmasına olanak sağlayan ve 41 değişik şirkete verilen ruhsatların iptali için çalıştıklarını söyledi.

    ‘Çevrecinin daniskası’

    Ruhsatların listesi, maden arama izni verilmiş bölgelerin işaretlendiği bir harita ile dilekçelerinin yer aldığı bir dosyayı, daha önce “Ben çevrecinin daniskasıyım” diyen Erdoğan’a gönderdiklerini belirten Ersan, şöyle konuştu:

    “Bizim de üyesi olduğumuz Marmaris Kent Konseyi, geçtiğimiz ay korkunç bir gerçeği ortaya çıkardı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, dünya üzerindeki cennet olan Marmaris’in yarısında maden aranması için ruhsat vermiş. Eğer bu cennet bölgelerde maden aranırsa, ağaçlar katledilecek, orman yangınları ile heyelanlara davetiye çıkarılacak, canlıların sağlığı tehdit altına girecek, görüntü, gürültü kirliliği yaşanacak, dolayısıyla doğa, turizm ve bölgedeki köylerin en büyük gelir kaynağı arıcılık zarar görecektir. Maden karşıtlarının, milletvekillerinin ve Marmaris Kent Konseyi’nin ilgililere yaptığı müracaatlar sonuç vermedi. Yani, nereye başvurduysak sonuç elde edemedik. Kendisini ‘çevrecilerin daniskası’ ilan eden sayın Başbakanımız, gerçekten çevreciyse, ruhsatları iptal edecek, olası doğa katliamın önüne geçecektir.”

    Çevrecilerin Erdoğan’a yolladığı mektup, maden aramalarının yol açacağı  zararlar sıralandıktan sonra “Mevcut ruhsatların iptalini ve yeni başvuruların durdurulmasını sağlamanızı, Tanrı’nın, milletimize bahşettiği doğa harikası ülkemizi korumanızı rica ederiz” ifadesiyle sona erdi.

    http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=HaberDetay&ArticleID=902250&Date=08.10.2008&CategoryID=97
        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu