YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 22 Eylül 2008

BM'den Datça'ya 2.5 Milyon Dolarlık Hibe

  • 21.09.2008 Radikal

    MUĞLA - Birleşmeş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP) Avustralyalı Danışmanı Lee Thomas, pilot bölge seçtikleri Muğla'nın Datça İlçesi'nin deniz ve kıyı alanlarının sürdürülebilir kullanımını sağlayıp, bu alanların yönetim etkinliğinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için Küresel Çevre Fonu'ndan (GEF) 2.5 milyon dolar yardım aktarılacağını söyledi.

    UNDP'nin Avustralyalı Danışmanı Lee Thomas, Türkiye'nin Korunan Alanlar Sisteminin Güçlendirilmesi, Deniz ve Kıyı Koruma Alanlarının Sürdürülebilirliğinin Yaygınlaştırılması Projesi’nin Türkiye Yöneticisi Atilla Uras'la Muğla'nın Özel Çevre Koruma Bölgesi'nde yer alan Göcek, Gökova, Bozburun, Köyceğiz, Dalyan ve Datça'da incelemelerde bulundu. Lee Thomas, gezi sırasında daha çok Göcek ve Datça üzerinde durdu. Yerel halkın desteği, sivil toplum örgütleriyle Özel Çevre Kurulu'nun uyum içinde çalışması, Thomas'ın daha çok Datça üzerinde yoğunlaşmasına neden oldu.

    Lee Thomas, pilot bölge seçtikleri Datça'da 2009 yılı yaz aylarında başlayacakları pojenin dört yıl süreceğini belirtti. Datça'ya GEF'ten karşılıksız ve geri ödemesiz 2.5 milyon dolar aktaracaklarını vurgulayan Thomas, Türk Hükümeti de 2 milyon dolar katkıda bulunacağını kaydetti. Proje kapsamında Özel Çevre Koruma Kurumu, üniversite, GEF ve yerel özel ortaklar birlikte çalışacağına da ifade eden Thomas, “Proje gereği mevcut Deniz ve Kıyı Koruma Alanları (DKKA) için sorumlu kurumların gerekli kapasite ile donatılması ve kurumsal yapılarının geliştirilmesi sağlanacak.

    DKKA'da gerçekleştirilecek finansal planlama ve yönetim sistemi ile etkin iş planları oluşturulacak. Maliyet etkinliğine sahip yönetim anlayışı yerleştirilecek. Birden çok ama yönelik kullanım gösteren DKKA'da ekonomik faaliyetleri yönetmek ve düzenlemek üzere, yerinde kurumlararası koordinasyon mekanizmaları oluşturulacak” dedi. Thomas, dört yılın sonunda projenin başarıya ulaşması halinde diğer bölgelerde de uygulanacağını kaydetti.(dha)

    http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=Detay&ArticleID=899490&Date=21.09.2008&CategoryID=85

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu