YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 19 Eylül 2008

ÇED Yönetmeliği İçin İptal Davası

  • 18.09.2008 Birgün

    Çevre Mühendisleri Odası, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği"nin iptali için Danıştay’a dava açtı.

    Çevre Münendisleri Odası’ndan yapılan açıklamada, çevre konusunun yatırımcıların önünde bir engel gibi görüldüğü ve ÇED Yönetmeliği"nin de yatırımcıları rahatlatmak amacıyla hazırlandığı belirtildi. Türkiye’de 12 bin çevre mühendisi olduğu hatırlatılan açıklamada, “Ancak ne yazık ki çevre mühendisleri atıl bırakılıyor, yatırımların çevreyle uyumlu şekilde gerçekleşmesi yönünde adımlar bir türlü atılamıyor” denildi.

    Sağlıklı bir çevrede yaşamanın temel bir insan hakkı olduğu vurgulanan açıklamada, çevreye ters düşen bir yatırım ve kalkınma anlayışının kabul edilemeyeceği ifade edildi. Açıklamada şu görüşlere de yer verildi: “Bugün ülkemizdeki pek çok çevre sorununun çözümsüz kalmasının altında, bu konuda eğitim almış liyakat sahibi çevre mühendislerinin yerine getirmesi gereken hizmetlerin, çevre sektörü anlayışı ile piyasa aktörleri tarafından belirlenmesi ve sahiplenilmeye çalışılması yatıyor.

    1983 yılında ülkemizde Çevre Kanunu’nun çıkarılmış olması günün şartlarına göre ilerici bir adım olarak değerlendirilebilir. Ancak geçen 25 yıllık sürede Çevre Kanunu’nda ve çevre mevzuatında ve bununla birlikte Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği"nde yapılan değişiklikler gösteriyor ki, çevre konusu ne yazık ki fazla dikkate alınmı

    http://www.birgun.net/actuel_index.php?news_code=1221734813&year=2008&month=09&day=18

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu