YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 18 Eylül 2008

Foça Özel Çevre Koruma Alanında Akdeniz Fokları ve Yaşam Alanları İzleme Çalışmaları Yeniden Başladı

  • 16.09.2008 Atlas

    Ulusal Fok Komitesi tarafından Akdeniz Fokunun Türkiye'de Korunması Ulusal Stratejisini pilot bir çalışma ile uygulamak üzere 1993 yılında başlatılan Akdeniz foku koruma çalışmaları 2004 yılına kadar başarıyla sürdürülmüş olmasına karşın son 4 senedir araştırma ve izleme çalışmaları sürekliliğini kaybetmişti. Bu nedenle, Foça deniz ve kıyı alanlarında Akdeniz fokları ve yaşam alanlarını kullanımını tekrardan takip etmeye başlamak ve de kamuoyu bilincini gündemde tutmak amacıyla Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı, Foça'daki izleme çalışmalarını başlatma kararı aldı.

    ÖÇKK Başkanlığı bu konuda uzun yıllara dayanan deneyimi olan aynı zamanda 1991'den bu yana Foça ÖÇK Alanı ve civarında araştırma-koruma çalışmaları yapan SAD-AFAG ile bir çalışma başlattı. 2008 yılı içinde Sualtı Araştırmaları Derneği-Akdeniz Foku Araştırma Grubu (SAD-AFAG) tarafından Foça Özel Çevre Koruma Bölgesi'nde Akdeniz fokları özelinde yapılmış olan eski araştırmaların derlenmesi, 2004'den günümüze kadar görülen fok kayıtlarının toplanması, fok mağaralarının kontrol edilmesi ile türe ve yaşam alanlarına yönelik tehditlerin belirlenmesi hakkında araştırmalar yapılacak.

    Çalışmanın esas amacı, ülkemizde ve dünyada Akdeniz fokları ile çok iyi tanınan Foça'da Akdeniz foklarının güncel durumuna ve bu nadir türü tehdit eden faktörlerin belirlenmesi ve ileriye yönelik koruma-alan yönetim programlarına ışık tutacak veri ve bilgilerin üretilmesidir. Ayrıca proje çerçevesinde kamuoyu bilgilendirme çalışmaları yapılacak, broşürler hazırlanıp dağıtılacak ve Akdeniz foku, yaşam alanları, türe yönelik tehditler ve koruma çalışmalarına ilişkin bir de kitap yayımlanacak.

    Foça deniz ve kıyı alanlarında Akdeniz fokları ve yaşam alanlarını kullanımını tekrardan takip etmeye başlamak ve de kamuoyu bilincini gündemde tutmak amacıyla Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı, Foça'daki izleme çalışmalarını başlatma kararı aldı

    http://www.kesfetmekicinbak.com/gundem/07952/

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu