YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 10 Eylül 2008

Mogan’da Su Çekildi, Balıklar Ölebilir

  • 09.09.2008 NTVMSNBC

    Ankara’daki Mogan Gölü’nde sular çekildi, göldeki kayıklar ve deniz bisikletleri karaya oturdu. Gölde toplu balık ölümleri yaşanmasından endişe ediliyor.

    Ankara’nın Gölbaşı ilçesindeki Mogan Gölünde suların çekilmesinin ardından, göldeki kayıklar ve deniz bisikletleri karaya oturdu. Göl kıyısında işletmecilik yapan kayıkçılar, uzun yıllardan sonra gölün bu kadar çekildiğine tanık olduklarını, gölün tamamen kurumasından endişe ettiklerini söylediler. Gölbaşı Belediye Başkanı Abdulnasır Haşlak, Kızırmak’tan Mogan Gölüne verilen suyun, göle fayda sağladığını belirterek, Kızılırmak suyunun göldeki oksijen oranını artırdığını dile getirdi.

    Daha önceki yıllarda gölde yaşana balık ölümlerinin bu yıl yaşanmadığını belirten Haşlak, “Gölde su seviyesi çok düştü ancak Kızılırmak suyu gölün suyunu yeniledi. Oksijen oranını artırdı. Bundan dolayı balık ölümü olmadı diye düşünüyorum. Bundan sonra hava sıcaklarının aniden düşmesi bizi endişelendiriyor” dedi.

    Gölbaşılılar Derneği (Göl-Der) Başkanı İsa Ömercan da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyrettiğini belirterek, buharlaşmanın fazla olmasının ve yağmurların yağmamasının göldeki su seviyesinin düşmesine neden olduğunu söyledi.

    Kızırmak’tan Mogan Gölüne verilen suyun yetersiz olduğunu vurgulayan Ömercan, “Daha önceki yıllar ani sıcaklık değişikliklerine bağlı olarak gölde balık ölümleri oluyordu ama bu yıl yaşanmadı. Bunda Kızılırmak suyunun oldukça faydası var” diye konuştu.

    Kızılırmak suyunun göle az verildiğini ve bu suyun da tankerler tarafından çekildiğini ileri süren Ömercan, göldeki su seviyesinin daha da düşmesi halinde toplu balık ölümleri yaşanabileceğini iddia etti.
      
    http://www.ntvmsnbc.com/news/458797.asp

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu