YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 05 Eylül 2008

Van’daki Tüm Sondaj ve Kuyular Kapatıldı

  • 04.09.2008 NTVMSNBC

    Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, kentteki tüm sondaj ve kuyuların tedbir amaçlı kapatıldığını, içme suyu ihtiyacının tankerlerle karşılandığını söyledi.

    Van Belediye garajında su tankerlerini inceleyen Yenigün, gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılan incelemelerde, aralarında Van’ın da bulunduğu 6 ilin içme suyundaki arsenik oranının fazla çıktığını hatırlatarak, bu tespitin ardından Sağlık Bakanlığından ekiplerin Van’a geldiğini söyledi.

    Ekiplerin Gürpınar’daki ana kaynaktan gelen su ile depolardan numuneler aldığını ifade eden Yenigün, “Ankara’da yapılan tahlil sonuçlarına göre, Gürpınar ilçesinden gelen suda herhangi bir probleme rastlanmadı. Bunun dışından kentin iç kısımlarındaki kuzey ve doğu kesimlerinde 15-20 yıl önce açılan kuyular ve sondajlardaki su örneklerinin incelemesi sürüyor” dedi.

    Detaylı raporların çıkmasını beklenmeden kuyu ve sondajların tamamının kapatıldığını belirten Yenigün, şunları söyledi:
    “Kentteki tüm sondaj ve kuyular tedbir amaçlı kapatıldı. İçme suyu ihtiyacını tankerlerle karşılıyoruz. Halkın sağlığını düşünerek böyle bir tedbir aldık. Bugünden itibaren 10 su tankeri mahallelerdeki belirli noktalarda içme suyunu ücretsiz şekilde dağıtacak. Tankerler özellikle arsenik nedeniyle kapatılan kuyuların bulunduğu mahallerde dağıtım yapacak. 10 su tankerinin yeterli gelmemesi halinde 5 tanker daha devreye sokacağız.”

    Belediye Başkanı Yenigün, arsenik oranının yüksek çıktığı kuyulardaki suyun arıtılması için çalışma başlatıldığını da kaydederek, “Çevre Bakanlığı kanalı ile ilgili firmalar bize müracaat etti. Bazı illerde de bunu uygulamaya koymuşlar. Biz de aynı uygulamayı yapacağız” diye konuştu.

    http://www.ntvmsnbc.com/news/458359.asp

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu