YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 28 Ağustos 2008

Özdemir: Başbakan Yeni Çernobil’i Önlemeli


  • 26.08.2008 NTVMSNBC

    Avrupa Parlamentosu Yeşiller Partisi Milletvekili Cem Özdemir, gerekirse Sinop’taki çevrecilere destek vereceklerini belirterek, “Çevreciler ‘Sinop, yeni bir Çernobil olmasın’ istiyor. Bu herkesin, en başta da Başbakan’ın görevi olmalıdır” dedi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çevrecilere yönelik sözlerini NTV yayınında değerlendiren Avrupa Parlamentosu (AP) Yeşiller Partisi Milletvekili Cem Özdemir, “Doğrusu sayın Başbakan beni şaşırttı. AK Parti’nin politikası izlendiğinde zaten çevre konusunda son derece duyarsız olduğu görülüyor. AK Parti, birçok konuda yenilik getirmiş olabilir ama ne yazık ki çevre konusunda pek bir şey değiştirmedi” dedi. 

    Özdemir, şöyle konuştu: “En son sayın Çevre Bakanı’yla Türkiye’de görüşmemiz oldu. Zaten bakanlık binasına girdiğinizde görüyorsunuz. Yenilenebilir enerji konusunda sanki hiçbir tartışma olmamış gibi. Bütün dünyada çevre bakanlıklarında bulunan modern ampuller orada yok. Yani Çevre Bakanı çevreci olmadıktan sonra hükümetin de çevreci politika yapması biraz zor.”

    Almanya bile çare bulamadıysa...

    Almaya’nın gelişmiş teknolojisine rağmen nükleer atıklara çözüm bulamadığını belirten AP Yeşiller Partisi Milletvekili Özdemir, “Almanya gibi bir ülke bu işe bir çare bulamadıysa kimse üzerine alınmasın ama Türkiye’nin de bu konuya bir çare bulacağı konusunda kafamda soru işaretleri var” dedi.

    Sinop yeni Çernobil olmasın

    Sinop’ta protestolarda bulunanlara nükleer enerji konusundaki tartışmaları takip etmelerini öneren Özdemir, şöyle devam etti: “Biz çevreciler olarak yalnız değiliz. Sinop’ta arkadaşların yanındayız, gerekirse Avrupa Parlamentosu’ndan da gelip çevreyi korumak için onların yanında olacağız. Aslında Sinop’taki arkadaşların söylediği şu; ‘Sinop yeni bir Çernobil olmasın’. Bu da Türkiye’yi seven herkesin görevi olmalı, en başta da Başbakan’ın görevi olmalı diye düşünüyorum.”

    Erdoğan’ın açıklamalarıyla ilgili herhangi bir girişimde bulunmayacaklarını belirten Cem Özdemir, bunun Türkiye’de yaşayanları görevi olduğunu söyledi.

    Günün birinde hesap verebilmeli

    Türkiye’de Yeşiller Partisi’nin yeniden kurulduğunun altını çizen Özdemir, “AK Parti, Avrupa’yı çağdaşlığı desteklediğini söylüyor. Biz Yeşiller olarak bunun öncüsü olduk ama bugün Avrupa’da bütün partiler çevre konusunu ele almaya çalışıyorlar. Türkiye’deki partileri de buna davet ediyoruz. Çevre konusu bir kaç çevreciye özgü bir konu değil; bütün ülkeyi, geleceği ilgilendiren bir konu. Din konusunda duyarlı olan bir parti, gelecek kuşakları düşünmeli diye düşünüyorum. Bugün sadece sırf para kazanmayı düşünmemeli, gelecek kuşakların hangi dünyada yaşayacağını da düşünmeli. Ve günün birinde bunun için hesap vermek zorundadır” diye konuştu.

    http://www.ntvmsnbc.com/news/457377.asp

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu