YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 28 Ağustos 2008

Şırnak’ta Termik Santral'e Karşı Büyük Eylem

  • 27.08.2008 Radikal

    ŞIRNAK - Şırnak’ta kurulması planlanan termik santrale karşı protesto eylemleri başlatan sivil toplum örgütleri, bu kez insan zinciri oluştararak protestolarını sürdürdü. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu protestocuların bazıları maske takarken, bazıları da siyah giysilere büründü.

    Şırnak’ta kurulması planlanan termik santrale karşı sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu platform protestolarını sürdürüyor. Şırnak Ömer Kabak Meydanı’nda toplanan yaklaşık bin kişi, bu kez bir kilometre mesafede bulunan Cumhuriyet Meydanı’na kadar insan zinciri oluşturdu. Protestoya DTP’li Belediye Başkanı Ahmet Ertak da katılırken, zincir oluşturanlar sık sık ‘Zehirli yatırım istemiyoruz’, ‘Termik santral sermayeyi güldürür, emekçiyi öldürür’, ‘Direne direne kazanacağız’ sloganları attı. Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda oturma eyleminde bulunan protestocular, ‘Ölüme yatmamak için yaşama oturuyoruz’ yazılı pankart astı.

    Oturma eylemi sırasında protestocular, üzerine siyah poşet sardıkları borudan siyah dumanlar çıkarttı. Platform temsilcisi Fırat Bilir, termik santral kurulmasının ne siyasi ne de hukuki dayanağı olmadığını söyledi. Bilir, termik santrale karşı protestolarını sürdüreceklerini belirtti.

    http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=Detay&ArticleID=895755&Date=27.08.2008&CategoryID=85

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu