YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 24 Ağustos 2008

Rezaletin Daniskası!

  • 24.08.2008 Vatan
     
    Erdoğan’ın Rize’de “Gerçek çevreci benim” demesinin ardından Sinop’ta “nükleer karşıtı” yabancı çevreci gençler kamptan atıldı.

    Başbakan Erdoğan önceki gün memleketi Rize’de hidroelektrik ve nükleer santral yapılmasına karşı çıkan çevrecileri eleştirip “Ele avuca gelecek hiçbir işleri yok. Sadece boş vakitlerini değerlendiriyorlar” demesinin ardından Sinop’a nükleer karşıtı eylem için gelen 70’i yabancı 200 kişi bulundukları kamptan çıkartıldı. Sinop Valiliği Cuma günü, Erdoğan’ın açıklama yaptığı dakikalarda nükleer karşıtı eylemlerin şehrin imajını ve huzurunu kaçırmaya başladığını gerekçe gösterek, Sarıkım Doğal Hayatı Koruma Alanı’nda gerçekleşen Ekotopya Uluslararası Çevreciler Buluşma Kampı’nın dağıtılmasını istedi. Kısa bir süre sonra da jandarma bölgeye giderek “Kampı 3 saat içinde dağıtın. Siz dağıtmazsanız, biz dağıtırız” dedi. Kamptakilerin “Bizim Cumartesi günü akşam saatlerine kadar yasal iznimiz var” demesi üzerine jandarma çevrecilere Cumartesi sabahına kadar müddet verdi. Çevreciler de bunun üzerine kampı dün öğlen bitirme kararı aldı. Kamp dün sabah da jandarma sesi ile uyandı. Dernek yetkilileri kampta 50 ülkeden 70 yabancı olduğunu ve bu kişilerin uçak biletlerinin 5 gün sonraya kesildiğini bildirerek, süre talep etti. Ancak jandarma dinlemedi. Bunun üzerine valilik önünde izin gösteri düzenleyen gençlere polis sert müdahalede bulundu. Başbakan, Cuma günkü konuşmasında “Sinop’a gitmişler, nükleer santral yapılacak diye... Santral Sinop’a değil, Akkuyu’da yapılacak. Adresi de yanlış almışlar” demişti. Kamp sorumlusu Dilek Özkan ise bunun doğru olmadığını savunarak “Adres yanlış ise Türkiye Atomik Enerji Kurumu neden aylardır Sinop’ta halkı bilgilendirme toplantısı yapıyor” diye sordu. Kampa katılan diğer bir çevreci grup Avrupa Gençlik Hareketi (European Youth for Action) sözcüsü Niklas Hartmann ise “Türkiye vatandaşlarının nükleer gücün ne kadar tehlikeli olduğunu bilmesini istemiyor. Bu yüzden bu tür gösterilere izin vermiyorlar. Türkiye’deki ifade özgürlüğünden kaygı duyuyoruz” dedi.

    http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Sinopta_rezaletin_daniskasi_Cevreciler_kamptan_kovuldu_195313_1&tarih=24.08.2008&Newsid=195313&Categoryid=1

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu