YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 21 Ağustos 2008

'Termik Santral İstemiyoruz’

  • 20.08.2008 Birgün
       
    Yeni Foça Festivali kapsamında düzenlenen "Termik Santral ve Çevreye Zararları" konulu panel büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Yöneticiliğini Yakup Öztürk’ün yaptığı panele Prof. Dr.Ümit Erdem,  EGEÇEP Dönem Sözcüsü  Erhan İçöz, yazar Hüseyin Yurttaş, termik santral çalışanı Servet Poyraz  konuk olarak katıldılar.

     Panelin açılış konuşmasını yapan Yenifoça Belediye Başkanı Osman Yurtseven, “Termik santralin  çevreye vereceği zararlar konusunda halkımızın bilgilendirilmesi için bu paneli düzenledik. Biz bırakın termik santrali, tabelasını bile yöremizde görmek istemiyoruz” dedi.

    Panelde termik santralin neden Aliağa’ya kurulamayacağını anlatan Pr.Dr.Ümit Erdem “Bu bölgede değil santral, demirçelik fabrikası, demirci dükkanı bile açılamaz. Burası fok yaşam bölgesi. Burası dünya çevre örgütleri tarafından fok yaşam bölgesi ilan edilmişken, termik santralın soğutmada kullanacağı deniz suyu deşarjı ile denizin 1-2 derece bile ısınması fokların ekolojik dengesini bozacak ve fokların bölgede yaşaması tehlikeye girecektir. Ben dünya fokseverlerini bölgeye duyarlı olmaya çağırıyorum” diye konuştu.

    Jeofizik Yüksek Mühendisi Erhan İçöz ise, bölgede kirletici faktörlerin çok fazla olduğunu belirterek, günlük su ihtiyacı miktarı çok yüksek olan bölgenin, birinci derece deprem kuşağı üzerinde olduğunu vurguladı. İçöz ayrıca, ENKA doğalgaz santralinin Çevresel Etki Değerlendirmesi(ÇED) toplantısında ENKA yetkililerinin, “Kömüre dayalı termik santral zararlıdır onun için doğalgaz kullanıyoruz” diyerek kömüre dayalı termik santral ile doğalgaz çevrim santralini kıyaslamış olduklarını söyleyerek, “Ancak o gün gündemlerinde termik santral yoktu. Şimdi gündemlerine girince termik santral birden çevreci oluverdi” dedi.

    http://www.birgun.net/life_index.php?news_code=1219182669&year=2008&month=08&day=20

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu