YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 05 Ağustos 2008

Gece Söndürme Yapılabilseydi, Biterdi

  • 04.08.2008 NTVMSNBC

    Orman Mühendisleri Odası Batı Akdeniz Şube Başkanı Vahdet Afşin Karaca, Antalya’da beş gündür devam eden orman yangınının son 30 yılın en büyük yangını olduğunu belirterek, yanan alanların 50-60 yılda eski haline gelebileceğini bildirdi.

    Yangının kontrol altına alınamamasının birinci nedeninin rüzgar ve gece havadan söndürme yapılamaması olduğunu belirten Karaca, ormanların korunması konusunda insanların çok hassas davranması gerektiğini söyledi.

    Karaca, şöyle konuştu:

    “Her ağaca bir memur dikemeyiz. Vatandaşlarımız çok hassas davranmalı, en ufak bir hataya davet etmeyecek şekilde hareket etmeli. Orman alanlarında en küçük cam kırığının yangınlara yol açabileceğini iyi bilmeliyiz. Orman alanlarında piknik yapanlar etraflarını çok iyi temizlemeli. Cam kırıklarını toplamalı ve ateş yakmamalı.”

    Orman yangınlarına müdahalede tek yetkinin orman teşkilatında olduğunu ifade eden Karaca, Manavgat’taki orman yangınında orman teşkilatının müdahalesinde bir olumsuzluk yaşanmadığını kaydetti. Karaca, sözlerini şöyle tamamladı:

    “Orman teşkilatımız, ormanların korunması ve yangınlara müdahale konusunda bilgi birikimi açısından oldukça deneyimli ve donanımlı. Orman teşkilatı yangınlara müdahale konusunda dünyanın en iyisi. Ancak teknik yönden sıkıntı var. Çünkü hava araçlarını kiralıyoruz. Hava araçları da pahalı araçlar. Gece uçuşu yapamıyor. Bilgi eksikliğimiz yok ama teknik açıdan hava araçları bakımından sıkıntımız var. En kısa zamanda bu teknik eksikliğimizin de giderilmesini umuyoruz.”

    http://www.ntvmsnbc.com/news/455186.asp

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu