YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 29 Temmuz 2008

Çevreci Köylüler Gözaltında

  • 28.07.2008 Birgün

    Dernek tarafından yapılan açıklamada, Zırlankaya Köyü’nde köylülerin evlerine iki yüz metre mesafeye açılmaya çalışılan taşocağı için 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde genç fidanlardan oluşan ağaçların kesildiği, köylülerin tüm itirazlarına rağmen tahsisin bir türlü iptal edilmediği belirtildi. Tahsis iptal edilmediği gibi, önceki gün, işyeri açma ruhsatı bulunmadığı halde ocağı işletmeye açmak için alana dozerlerler ve iş makinaları getirildiğine dikkat çekilen açıklamada, gözaltılarla sonuçlanan olaylar şöyle anlatıldı:

    ‘Silah gösterdiler’

    “Zırlankaya, Etler ve Büğüş Köylerinin birleşme noktasında bulunan; ormanlık alanda taşocağı alanını işleten RM Madencilik Lmt.Şti. temsilcisi ve 30 kadar adamı ile iş makinalarını çalıştırmaya başladı. Taşocağını protesto eden köylülerle aralarında tartışma çıktı.  Edinilen bilgiye göre, aşocağı açmak isteyen taraftan bir kişinin belinde bulunan iki adet silahı köylülere göstermesi üzerine tartışma büyüdü ve 6 kişi gözaltına alındı. Jandarma cop kullanarak köylüleri dağıttı”.

    ‘Herkesi göreve çağırıyoruz’

    Açıklamada taşocağı kurulmak istenen yerin 11 yıl önce Orman Teşkilatı’nca ağaçlandırılan bir saha olduğu, çevresinin de tarım alanı ve yerleşim yeri olduğu vurgulandı. “İşletmeye henüz iş yeri açma ve GSM ruhsatı verilmiş değil. Buna rağmen çalışma yapılmaya izin alınmadan yurttaşların tarlalarından zor kullanarak geçilmeye çalışılılıyor. İşletmenin yolu yok” denilen açıklamada ayrıca şu ifadeler kullanıldı:

    “Kuyularının kurumasından korkan ve evini, geçim kaynağını, doğayı, dolayısı ile geleceği korumaya çalışan bu köylülerin gözaltına alınmasını kınıyor ve geleceği korumak isteyenleri göreve davet ediyoruz. Biz doğaseverler olarak evini, yaşamını, çevresini, doğayı, geçimini, topraklarını, sularını ve güzelim ormanlarını koruyan köylülere bunu yapanlara karşı tüm duyarlı yurttaşları harekete geçmeye davet ediyor, Antalya’nın taşocaklarından bir an önce kurtulmasını istiyoruz. Bakanlığın Antalta’daki şocağı tahsislerini iptal etmesini bekliyoruz.

    http://www.birgun.net/actuel_index.php?news_code=1217234232&day=28&month=07&year=2008

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu