YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 28 Temmuz 2008

Yeşiller: "Türkiye'nin Neresinde, Hangi Ormanların, Hangi Nedenlerle Yandığını Açıklayın"

  • 25.07.2008 İstanbul

    Yeşiller Partisi  hükümetin Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da çıkan orman yangınları konusunda kamuoyunu bilgilendirmek ve önlem almak zorunda olduğunu açıkladı. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'dan hızlı ve net bir cevap istendiği belirtilen ve Yeşiller Partisi Eş Sözcüsü Bilge Contepe tarafından yapılan açıklama şöyle:

    "Türkiye'nin dört bir yanında ormanlar yanıyor. Türkiye'nin geleceği, doğası, canlı yaşamı yok oluyor. Tunceli'den ve Güneydoğu'dan gelen haberlerde de ormanların yandığı bildiriliyor. Ama bu yangınlarla ilgili olarak göze çarpan önemli bir fark var: Batı'daki yangınların yeri ve büyüklüğü konusunda net bir bilgiye sahip olabilirken, Tunceli'de ve Doğu'nun diğer yerlerinde yanan ormanlar konusunda yetkililerden net ve doyurucu açıklamalar elde edemiyoruz.

    Üstelik Doğu'da yaşanan orman yangınlarına askeri müdahalelerin neden olduğu yönünde iddialar var. Bu iddialar uzun yıllardır devam ediyor ve kaygı uyandırıyor. Türkiye'nin tüm ormanlarının korunması, orman yangınlarının önlenmesi ve söndürülmesinden Çevre ve Orman Bakanlığı sorumludur. Çevre ve Orman Bakanı Sayın Veysel Eroğlu'ndan hızlı ve net bir cevap bekliyoruz:

    - Son bir haftada, Türkiye'nin hangi bölgelerinde, hangi ormanlarda, kaç hektarlık alan yanmıştır.
    - Şu anda nerelerde, kaç hektarlık alanda orman yangını devam etmektedir?
    - Devam eden yangınların söndürülmesi için nerede, hangi ekipler görev yapmaktadır?
    - Tunceli'de ve Güneydoğu'daki orman yangınlarının askeri harekatlarla bir ilişkisi var mıdır? Buralarda yaşanan orman yangınlarına yeterince müdahale edilmediği iddiaları doğru mudur?

    TBMM'de bu konuyu ve iddiaları yanıtlayacak bir araştırma komisyonu kurulmasını talep ediyoruz. Devlet, Türkiye'nin her karış toprağında, tek bir ağacın, tek bir canlının bile varlığını sürdürmesinden, doğanın korunmasından sorumludur. Bu sorumluluğun gereğinin yapılmasını Hükümet'e ve Çevre ve Orman Bakanlığı'na hatırlatıyoruz."

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu