YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 28 Temmuz 2008

Çorlu Deresi Siyah Akıyor

  • 25.07.2008 CNN Türk

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinden geçen ve Ergene Nehri'ne boşalan Çorlu Deresi, çevresinde kurulu fabrikaların bıraktığı kimyasal atıklar nedeniyle zehir yuvasına döndü. Simsiyah akan ve çevresinde hiçbir uyarı bulunmayan derenin kenarında çocuklar oyun oynuyor.

    Çorlu'ya bağlı 70 bin kişinin yaşadığı Sağlık Mahallesi'nden geçen Çorlu Deresi'nin içler acısı hali görenleri şaşkına çeviriyor.
     
    Çerkezköy ve Çorlu'daki fabrikaların bıraktığı kimyasal atıklar nedeniyle zehir yuvasına dönen derede hiçbir canlı yaşamıyor.
     
    Derenin suyunu içen veya temas eden hayvanlar ise telef oluyor. Simsiyah akan ve etrafına ağır kokular yayan dereden halk da rahatsız.
     
    Vatandaşlar, derenin yaydığı ağır koku nedeniyle evlerinin camlarını açamıyor. Çocuklar ise tehlike saçan derenin kenarında oyun oynamayı sürdürüyor.
     
    Belediyeye defalarca müracatta bulunduklarını belirten vatandaşlar, "Hiçbir gelişme olmadı. Her geçen gün dere daha da kirlendi. Hatta geceleri çöp kamyonları hayvan leşlerini ve çöpleri dereye bırakıyor. Bir an önce bir önlem alınmalı" dedi.
     
    Evlerinin önünden geçen dereden dolayı arkadaşları ile birlikte top oynayamadıklarını belirten 13 yaşındaki Ramazan Zoravali, "Ailemiz dere kenarında top oynamamızı istemiyor. Ancak başka yer de yok. Biz de mecbur burada oynuyoruz. Bazen topumuz dereye düşüyor. Ancak dere kirli olduğu için alamıyoruz" dedi.
     
    "Akşamları bu dere yüzünden çevreye yayılan koku yüzünden evde duramıyoruz" diyen Zoravali, "Büyüklerimiz yıllar öncesinde bu dereden su içip, balık tuttuklarını söylüyorlar. Ancak biz şimdi derenin kenarına bile inemiyoruz" diye konuştu.

    http://www.cnnturk.com/TURKIYE/haber_detay.asp?PID=318&HID=1&haberID=485133

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu