YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 18 Temmuz 2008

Greenpeace'den Korkutucu Uyarı

  • 17.07.2008 CNN Türk

    Greenpecae Akdeniz Genel Direktörü Dr. Uygar Özesmi, ''Büyük felaketler bizi bekliyor. Türkiye'nin bir sahra iklimine doğru gitmesi söz konusu'' dedi.

    Çevre Sorunlarının Araştırılarak Sürdürülebilir Çevre Politikası İçin Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu, AK Parti Uşak Milletvekili Nuri Uslu başkanlığında toplandı.

    İklim değişikliğinin önlenmesi, nükleere hayır, silahsızlanma ve barış, denizler, yaşlı ormanların korunması, toksik atıklar, sürdürülebilir tarım ile genetiği değiştirilmiş organizmalar konularında kampanyalar yürüten Greenpeace'in Akdeniz Genel Direktörü Özesmi, komisyona çevre sorunları hakkında bilgi verdi.

    "Küresel ortalama sıcaklık artışı 1.5-2.5 dereceyi geçerse, bitki ve hayvan türlerinin yüzde 30'unun nesli tükenecek" diyen Özesmi, Türkiye'de iklim değişikliği nedeniyle 98 ay sonra sıcaklık artışının 2 dereceye ulaşabileceğini belirtti.
     
    "Önümüzde altın değerinde 98 ay var"

    Özesmi, küresel ısınmanın etkilerinin "kitle imha silahı" olarak nitelenebileceğini söyledi.
     
    Özesmi, "Büyük felaketler bizi bekliyor. Türkiye'nin bir sahra iklimine doğru gitmesi söz konusu. Bu gidişi tersine çevirebiliriz. Henüz geç kalınmış değil, önümüzde altın değerinde 98 ay var. Bu süre içerisinde yenilenebilir ve temiz enerjiye dönülmelidir. Büyük termik santrallar yerine mahallinde elektrik üretilip tüketilmelidir. Güneş, rüzgar ve akarsulardan elektrik elde etmenin maliyeti daha düşük. Enerji bağımsızlığı, maliyet ve iklim değişikliği açısından termik santral yerine Konsantre Güneş Santralı kurulmalıdır" dedi.

    http://www.cnnturk.com/TURKIYE/haber_detay.asp?PID=318&HID=1&haberID=482240
        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu