YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 14 Temmuz 2008

Evcilleşen Badem Koruma Altında

  • 09.07.2008 Birgün
       
    Aydın"ın Didim ilçesinde balıkçıların yaralı bulduktan sonra tedavi edilen Akdeniz foku ‘Badem’, doğal yaşama tam uyum sağlayamayınca Marmaris"te bir koyda özel tasarlanan ortamda korumaya alındı.

    Yetkililer, fokun, insanların aşırı ilgisine alışması nedeniyle doğal yaşama tam uyum sağlayamadığını bildirdi. Yetkililer, fokun uzmanlar gözetiminde bir süre burada tutulacağını belirtti. Fok ‘Badem’, 15 metrekarelik alanda özel hazırlanmış, çevresi ağlarla örülü kafeste gözetim altında tutuluyor.

    Su Altı Araştırmaları Derneği Akdeniz Foku Araştırma Grubu Koordinatörü Cem Kıraç, her türlü uyarıya rağmen insanların foka aşırı ilgi gösterdiğini bildirdi. Kıraç, “Onca bilgilendirmeye rağmen duyarsızlık gösteriliyor. Badem’i evcil hayvan olarak gören yerli ve yabancı turistler, fokun doğaya uyum sağlamasını güçleştirdi” dedi.

    Muğla Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri de fok Badem"in uzmanlar gözetiminde özel hazırlanmış bir yerde uluslararası sözleşmelerdeki hükümlere uyularak korunduğunu bildirdi.

    http://www.birgun.net/life_index.php?news_code=1215599817&year=2008&month=07&day=09&action=read

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu