YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 27 Haziran 2008

2 Temmuz'a Kadar Yangın Riski Yüksek

  • 26.06.2008 CNN Türk

    Çevre ve Orman Bakanlığı, bugünden itibaren 2 Temmuz Çarşamba gününe kadar orman yangınları açısından yüksek risk bulunduğunu bildirdi.

    Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, valiliklere gönderdiği genelgede, valiler başkanlığında kriz komisyonları oluşturulması talimatı verdi.

    Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre, Türkiye'nin güney ve batı bölgelerinde 26 Haziran-2 Temmuz 2008 tarihleri arasında orman yangınları açısından oldukça yüksek risk taşıyan meteorolojik şartlar oluşacağı belirtildi.

    Bu nedenle orman yangınları ile mücadele konusunda olağanüstü tedbirlerin alınması gereği duyulduğu kaydedilen açıklamada, gerek Bakanlığın gerekse Orman Genel Müdürlüğünün her türlü tedbiri aldığı ifade edildi.

    Konunun hassasiyeti dikkate alınarak sürekli uyarılar yapıldığı ve denetimlerin sürdüğü belirtilen açıklamada, Bakan Eroğlu'nun valiliklere genelge göndererek, vali başkanlığında kriz komitesi oluşturulması talimatı verdiği bildirildi.

    Orman alanlarında piknik yasak
     
    Kriz komisyonlarının, orman yangınlarıyla mücadele personel ve araç-gereç desteği sağlayabilecek tüm kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinden oluşacağı belirtilen genelgede, şu tedbirlerin alınması istendi:

    - Orman yangını açısından yüksek risk taşıyan orman alanlarına giriş çıkışlar denetim altına alınacak, gerekli görülmesi halinde yasaklanacak,
    - Tüm iletişim araçları kullanılarak, vatandaşlar orman yangınları riski konusunda bilgilendirilecek ve uyarılacak,
    - Orman yangınına ya da kırsal alan yangınına sebebiyet verebilecek her türlü anız, artık ve çöp ateşi yakılmayacak,
    - Orman alanlarında piknik yapılması yasaklanacak, piknik ve mesire yerlerinde ateş yakılmasına kesinlikle izin verilmeyecek,
    - Valiliğe bağlı kamu kurum ve kuruluşları ile diğer ilgili kuruluşlarda orman yangınlarında kullanılabilecek (dozer, greyder, loder, treyler, itfaiyeci aracı, arazöz v.b.) her türlü araç ve gereçler görevli elemanlarıyla birlikte hafta içi ve hafta sonu tam gün, her an kullanılabilecek şekilde görev hazır olarak bekletilecek,
    - Yangına hassas bölgelerde güvenlik güçleri devriye gezdirilecek ve kontroller sıklaştırılacak.

    Orman yangını ihbarı için: Alo 177

    http://www.cnnturk.com/TURKIYE/haber_detay.asp?PID=318&HID=1&haberID=474486
        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu