YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 23 Nisan 2008

Milletvekillerine Nükleere Karşı 600 Mektup

  • Nükleer santrallere karşı Yeşiller'in başlattığı kampanyanın ilk üç gününde toplanan 600 mektup milletvekillerine gönderiliyor. Nükleer karşıtları, Çernobil'in 22. yılında, cumartesi günü Kadıköy'de olacak.

    22.04.2008 Bianet

    Yeşiller'in düzenlediği "Nükleersiz!" kampanyası kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi üyesi Adalet ve Kalkınma Partili (AKP) milletvekillerine yazılan 600 mektup gönderiliyor.

    Geçen hafta başlayan kampanyanın ilk üç gününde biriken mektuplar, milletvekillerinden seçmenlerin sesini dikkate alarak nükleer santral ihalesini durdurmaları ve nükleer enerji planlarını iptal ettirmek için harekete geçmelerini talep ediyor.

    Şu ana kadar en fazla mektup Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yazıldı. Onu Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve İstanbul milletvekili Abdülkadir Aksu takip ediyor.

    nukleersiz.yesiller.org adresinden anında gönderilebilecek mektubun metni şöyle:

    "Enerji üretiminde nükleer santrallerin çözüm olarak sunulmasını uygun bulmuyorum. Enerji politikaları yaşamsal ihtiyaçlara göre belirlenmelidir. Rüzgar, güneş gibi yenilenebilir enerjilerin öncelikli olması ve enerjinin tasarruflu ve verimli kullanılması enerji politikalarının esası olmalıdır.

    Bu nedenle hükümetin nükleer santraller için ihale açmasını endişeyle izliyorum. Bölgemiz milletvekilli olan sizin de, seçmenlerinizin düşüncelerine önem vereceğini ve demokrasinin gereği olarak bu kaygılarımı TBMM'ye yansıtacağınızı umuyorum. Nükleer santral ihalesinin durdurulması için gerekli çabayı göstermenizi ve gereğinin yapılmasını arz ediyorum."

    26 Nisan'da, Kadıköy'de

    Öte yandan, Yeşiller'in de içinde bulunduğu Nükleer Santrala Hayır Küresel Eylem Grubu, 16 Nisan Cumartesi günü Kadıköy Meydanında bir miting düzenliyor.

    Çernobil kazasının 22. yıldönümünde düzenlenecek mitingin çağrısı şöyle:

    "Enerji Bakanı Hilmi Güler’in dediğinin aksine nükleer santrallara mecbur değiliz. Çünkü nükleer santraller ucuz değildir, tehlikelidir. Henüz nükleer atıkların ne yapılacağı hakkında bir cevap bulunamamışken, nükleer kazaların gerçekleşmeyeceğine dair herhangi bir güvence de yoktur. Nükleer santrallar insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerinin yanı sıra tüm ekolojik dengeyi de alt üst etmektedir.

    http://www.bianet.org/bianet/kategori/bianet/106474/milletvekillerine-nukleere-karsi-600-mektup

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu