14.03.2008 NTVMSNBC
VANCOUVER - Kanada ve ABD üniversitelerinin ortak araştırmasında, mısır üretiminde kullanılan azotlu gübrenin akarsulara nitrat şeklinde karıştığı ve bunun da sudaki oksijen çözeltisini soğuran yosunların gelişimine neden olduğu belirlendi.
Araştırma sonunda, ABD’de daha da artması beklenen etanol üretiminin Meksika Körfezi için bir çevre felaketi oluşturacağına işaret edildi.
Kanada’nın Britanya Kolombiyası Üniversitesi ile ABD’nin Wisconsin Üniversitesinin Amerikan Ulusal Bilimler Akademisi internet sitesinde de yayınlanacak araştırmasında, kuzeydeki Illinois ve Wisconsin ile orta kesimlerdeki Iowa ve Nebraska eyaletlerinde kullanılan gübrenin, Meksika Körfezi’ne boşalan Mississipi Nehri ile kollarındaki kirliliğin başlıca nedeni olduğu ortaya çıktı.
Araştırmacılardan Simon Donner, her yaz Meksika Körfezi’ne boşalan nehir sularındaki nitratın ilk kez 30 yıl önce ortaya çıkarılan ve bugün 20 bin kilometre kare alanı kapsayan bir “ölü bölge” oluşmasına neden olduğunu belirterek, kıpırdayamayan deniz dibindeki organizmaların büyük olasılıkla öleceğini ve balıkların da kaçacağını kaydetti.
Donner, bu durumun başta balıkçılığı etkileyeceğini belirtirken, “ne yazık ki balıkçılığın ABD için mısır üretimi kadar ekonomik değeri bulunmadığının” altını çizdi.
http://www.ntvmsnbc.com/news/438635.asp
Yeni bir araştırmaya göre, gençler okyanusun iklim değişikliğindeki kritik rolünü kabul etse de onu...
Küresel ısınmaya sebep olan karbondioksit yoğunluğundaki artışın 2024’te rekor seviyeye ulaştığı...
Aşırı hava olayları, biyoçeşitlilik kaybı ve ekosistem çöküşü gibi sorunlar, önümüzdeki on yıl en...
Mikroplastiklerin solunan hava, içilen su ve tüketilen gıdalar yoluyla vücuda girerek sindirim, ve...
Dünya genelinde çatışmalar, ekonomik krizler ve iklim değişikliği, milyonları açlık ve yetersiz yüz...
Gerçek boyutlu kuklalarla yola çıkan “The Herds” projesi, iklim krizinin zorunlu göçlere etkisini...
Hawaii’de keşfedilen deniz mantarları, plastik tüketme yetenekleriyle okyanusların geleceğine dair...
İklim değişikliği, uzaydaki koşulları da etkileyerek uydular için kullanılabilir alanın daralmasına...
TSKB ev sahipliğinde gerçekleşen atölyeye bu yıl çeşitli bölümlerden...
TSKB, depremden etkilenen firmaların yeşil yatırımlarını desteklemek...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013