YUKARI

İklim Değişikliği

Eklenme Tarihi: 09 Ekim 2020

İklim tehdidine 12 adımlık çözüm

  • McKinsey, koronavirüs krizi için bugün tüm dünyada oluşturulan 10 trilyon doları aşkın teşvik yatırımının iklim ve çevre odaklı modellerle yönetilmesi gerektiğinin altını çizdi. McKinsey, iklim değişimi kaynaklı tehditleri bertaraf eden 12 adımlık bir model paylaştı.

    Uluslararası yönetim danışmanlık şirketi McKinsey & Company, koronavirüs krizi için bugün tüm dünyada oluşturulan 10 trilyon doları aşkın teşvik yatırımının, iklim ve çevre odaklı modellerle yönetilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Aksi takdirde iklim risklerini yönetmede büyük stres altında kalınacağına dikkat çeken şirket, geliştirdiği analizle düşük karbon ve yüksek performans temelli modellerin kurgulanmasının mümkün olduğunu da kanıtlıyor. Bu doğrultuda McKinsey, hem istihdam ve ekonomik refaha hizmet eden hem de iklim değişimi kaynaklı tehditleri bertaraf eden 12 adımlık bir model paylaştı. Farklı ülkelerle kıyaslamalar ile ölçümlemelerin yapıldığı, uzman görüşleri ile zenginleşen kapsamlı analizde, 50 alternatifin bulunduğu teşvik modelleri incelendi. Fizibilite çalışmaları yapıldı. Bunun sonucunda McKinsey, yakın, orta ve uzun vadede güçlü sosyo-ekonomik ve iklimsel sonuçlar yaratan 12 ekonomik iyileşme önlemini belirledi. Bu adımlar, ülkeden ülkeye değişiklik gösterecek modeller için temel oluşturuyor ve çok katmanlı stratejilerin yaratılması için bir örnek teşkil ediyor,

    İşte McKinsey’in 12 adımlık önerisi
    1. Atık ısı teknolojilerinin yenilenmesi ve ekipman değişimleri gibi yöntemlerle endüstriyel enerji verimliliğini artırmak.
    2. Büyük organize sanayi bölgelerinde karbon yakalama ve saklama altyapıları kurmak.
    3. Isı pompalarının kullanılması gibi yöntemlerle binalarda enerji verimliliğini artırmak.
    4. Başta ticari binalarda olmak üzere tüm yapılarda akıllı bina sistemleri kurarak ısıtma-soğutma, havalandırma, aydınlatma ve güvenlikte daha iyi bir yönetim sağlamak.
    5. Elektrifikasyonu büyük ölçekli bir şekilde sağlamak üzere elektrik dağıtım şebekelerini ve ara bağlantı hatlarını güçlendirmek.
    6. Büyük ölçekli enerji depolama çalışmalarını genişletmek.
    7. Rüzgâr ve güneş enerjisine dayalı kurulu güç kapasitelerini artırmak.
    8. LED kullanımıyla sokak aydınlatmalarında enerji tasarrufu yaratmak.
    9. Elektrikli araç şarj istasyonu altyapısını güçlendirmek.
    10. Toplu taşımada transit otobüs hatlarını ve şehir içi raylı sistemleri geliştirmek.
    11. Elektrikli araç üretimini hızlandırmak.
    12. Bisiklet yolları gibi aktif ulaşım yolları geliştirmek.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu