YUKARI

Sürdürülebilir Kalkınma

Eklenme Tarihi: 22 Ağustos 2016

KAGİDER’den Fırsat Eşitliği Modeli

  • KAGİDER'in geliştirdiği Fırsat Eşitliği Modeli, firmalara toplumsal cinsiyet eşitliğine ve istihdamda kadın güçlenmesine duyarlı olduklarını vurgulama imkanı sunuyor.

    Fırsat Eşitliği Modeli, Kadın Girişimciler Derneği - KAGİDER’in kadın istihdamını teşvik etmek amacıyla hazırladığı bir sertifika programı. Program, Dünya Bankası’nın teknik desteği, PWC ve EY işbirliği ile geliştiriliyor. Bağımsız bir değerlendirme sürecinden geçtikten sonra Fırsat Eşitliği Sertifikasına hak kazanan kurumlar, yapıları, eylemleri ve istihdam olguları ile toplumsal cinsiyet eşitliğine ve istihdamda kadın güçlenmesine duyarlı olduklarını ulusal ve uluslararası kamuoyu nezdinde tescil ettirmiş Fırsat Eşitliği Modeli’nde bağımsız değerlendirmeler PWC, EY, Deloitte, ve KPMG Türkiye yapıyor.

    Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Forumu’nun danışmanlık desteği sunduğu program kapsamında Temmuz 2011’de başlayan pilot çalışma, Eylül 2012’de 12 özel sektör şirketinin sertifikalandırılmasıyla tamamlanırken, Fırsat Eşitliği Modeli'ne katılmak isteyen firmalar için yapılan çağrı devam ediyor.

    Fısat Eşitliği Modeli, işe alım, eğitim, kariyer planlama ve geliştirme gibi süreçlerdeki eşitsizlikleri saptamayı ve iş yaşamında cinsiyet ayrımcılığına dayalı yaklaşımlara son vermeyi amaçlıyor.

    Fırsat Eşitliği Modeli, aşağıdaki kriterleri kapsıyor:

    1. Yönetimin fırsat eşitliği konusundaki taahhüdü
    2. İşe alım ve seçmede fırsat eşitliği
    3. Eğitim fırsatlarına erişimde eşitlik
    4. Performans değerlendirme ve terfide fırsat eşitliği
    5. Kariyer destek uygulamaları
    6. Geribildirim ve şikayetlerin izlenmesi
    7. İletişim ve kurumsal reklamlar

    Fırsat Eşitliği Modeli hakkında detaylı bilgi almak için lütfen tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu