YUKARI

Sürdürülebilir Kalkınma

Eklenme Tarihi: 26 Temmuz 2016

Kadir Has Üniversitesi’nden Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma Yüksek Lisans Programı

  • Enerji şirketlerinin teknoloji ve yetişmiş insan gücü konusundaki ihtiyaçlarına odaklanan Kadir Has Üniversitesi, Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma Yüksek Lisans Programı açıyor. 

    Kadir Has Üniversitesi, enerji sektöründeki potansiyeli kullanmak isteyenler için Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma Yüksek Lisans Programı açıyor.

    Kadir Has Üniversitesi Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma Yüksek Lisans Programında, temel enerji bilimi ve mühendisliği, enerji ekonomisi ve piyasaları, sürdürülebilir enerji yönetimi, enerji politikaları ve jeopolitiği başlıklı dört ana konuda zorunlu eğitim verildikten sonra, program içinden ve dışından alınacak seçmeli dersler sayesinde öğrencilerin farklı enerji konularında uzmanlaşmaları amaçlanıyor. Öğrencilerin tezli veya tezsiz olarak devam edebilecekleri program, İngilizce olarak düzenleniyor.

    Kadir Has Üniversitesi Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma Yüksek Lisans Program Direktörü Prof. Dr. Volkan Ş. Ediger, programla ilgili olarak "2016-2017 ders yılında açılan Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programının, sosyal bilimler ve fen bilimleri ile mühendislik alanlarında birbirinden farklı disiplinleri içermesi açısından önemli bir açığı kapatacağı düşünülüyor. Programın Kadir Has Üniversitesi CESD- Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma Merkezi'yle koordineli yürütülmesi de disiplinler arası araştırma ve uygulama ile güçlü bağların kurulması açısından önemli" açıklamasında bulundu.

    Program hakkında detaylı bilgi almak için lütfen tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu