YUKARI

Ekosistemler

Eklenme Tarihi: 24 Mayıs 2016

Nesli tükenen hayvanlara telif haklı koruma

  • Modanın vahşi yaşamdan ödünç aldığı desenlerin telif hakkı, hayvanlara bağışlanıyor.

    Kaplanlar, nesli tükenmekte olan hayvanlar arasında yer alıyor. Bugün sadece 3200 kaplan vahşi yaşam ortamında hayatını sürdürebiliyor. Yasa dışı avlanmayla mücadele ederek, kaplanların yaşama alanlarını koruyarak bu sayıyı korumak mümkün fakat bunun için de kuşkusuz destek gerekiyor.

    Soyu tükenmekte olan büyük kediler konusunda çalışmalar yürüten Panthera, kaplanların ihtiyaç duyduğu bu desteği ilginç bir kampanyayla sağlamayı amaçlıyor: Tiger Royalty. Kampanya, modanın kaplanlardan ödünç aldığı vahşi desenlerin telif hakkının kaplanlara ödemesi üzerine kurulu. Kampanyaya katılan markalar, kaplan desenli giysilerine ekledikleri özel etiketle hem konu hakkında farkındalık yaratıyor hem de her ürün satışından belirli bir miktarı kaplanların korunması amacıyla Panthera’ya bağışlıyor. Böylece giysilerinde bu iddialı deseni taşımak isteyenler, desenin asıl sahibine de destek verebilmiş oluyor.

    Panthera’nın hedefi, Bangladeş, Hindistan, Endonezya, Malezya, Nepal ve Tayland gibi ülkelerdeki kaplan nüfusunun önümüzdeki 10 yıl içinde en az %50 artırmak. Tiger Royalty kampanyasının da bu hedefe ulaşmada katkı sağlaması amaçlanıyor.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu