YUKARI

İklim Değişikliği

Eklenme Tarihi: 04 Mayıs 2016

TSKB'den Paris İklim Zirvesi inceleme raporu

  • Paris Anlaşması’nın imzaya açılmasının ardından, Paris İklim Zirvesi’ni yakından takip eden TSKB'nin hazırladığı raporu sizlerle paylaşıyoruz.

    2015’in iklim konusunda en önemli gündem maddesi 21. BM İklim Değişikliği Taraflar Konferansı (COP21) ve sonucunda imzalanan Paris Anlaşması’ydı. COP21 yaklaşık iki hafta süren oturumların ardından 12 Aralık 2015’te tamamlandı. Konferansa katılan 195 ülke iklim hedeflerindeki ilerlemeyi düzenli olarak raporlama taahhütünü vererek Paris Anlaşması üzerinde el sıkıştı ve anlaşmanın Nisan 2016’da imzaya açılması kararlaştırıldı. 

    22 Nisan Dünya Günü’nde Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 175 ülke Paris Anlaşması’nı imzaladı. İmza sürecinin başlamasının ardından, Paris İklim Zirvesi’yle ilgili bilgilerimizi tazelemek için zirveyi yakından takip eden TSKB tarafından hazırlanan raporu sizlerle paylaşıyoruz.

    Raporda iklim değişikliği ile mücadelede uluslararası sürecin tarihçesi, COP21 Konferansı’nın sonuçları, Paris Anlaşması, anlaşmanın Türkiye’ye ve özel sektöre etkileri ve COP21 kapsamında açıklanan platform ve bildiriler yer alıyor. Ayrıca iklim değişikliği finansmanı ve yeşil iklim fonu gibi konularda özel bilgi notları paylaşılıyor.

    Rapora ulaşmak için lütfen görsele tıklayın:



Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu