YUKARI

İklim Değişikliği

Eklenme Tarihi: 07 Mart 2016

Crystagram izleyenleri iklim değişikliği hakkında düşünmeye davet ediyor

  • İdil İlkin’in “Crystagram” başlıklı üçüncü kişisel sergisi, sanatseverleri olası iklim değişiklileri üzerine düşünmeye davet ediyor. 

    Atmosferdeki ışık kırılmalarının görüşümüzü nasıl etkilediği (atmosferik optik algılamalar) üzerinden yola çıkan sanatçı İdil İlkin; ışık, renkler, kırılmalar, dalga boyları ve buz kristalleri gibi ışığı kıran yapıları “Crystagram” sergisine taşıyor. Sanatçı, sergisinde yer alan dijital resimlerde, ışıklı kutularda ve tasarladığı posta pullarında, buzulların erimesini ve gazlardan yanan karların iklimlere karışmasını işliyor.

    Farklı coğrafyalardaki atmosfer koşullarının bir tür mercek görevi üstlendiğini vurgulayan İdil İlkin; bu mercekleri kullanarak bireyleri ve coğrafyaları, özellikle de kendisini incelemeye alıyor. Sanatçı eserlerinde, yansımalar ve renkler içinde sınırsızca hareket ederken deneyimlediği içsel sohbeti izleyici ile paylaşıyor.





    Dijital resimler, ışıklı kutular ve pullar üzerinden gün ışığının çeşitli şekillerde yorumlandığı “Crystagram” adlı sergi; 4 Mart – 2 Nisan 2016 tarihleri arasında Galerist’te ziyarete açık olacak.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu