YUKARI

İklim Değişikliği

Eklenme Tarihi: 05 Şubat 2016

1 Kalp 1 Ağaç

  • 1 Kalp 1 Ağaç, kalp atışlarını ağaçlara, bu ağaçlardan oluşan sanal ormanı gerçeğe dönüştürüyor.

    COP 21: Rekor katılım, detaylı raporlar, kapsamlı araştırmalar, siyasi hamleler, ünlüler, girişimciler, mesajlar ve dünyanın geleceğini etkileyecek Paris Anlaşması… İklim Zirvesi’ni incelerken ilk bakışta bu başlıklar öne çıkıyor. Biz ise işin sanat boyutuna odaklanan bir çalışmayı inceleyeceğiz.

    1 Kalp 1 Ağaç, sanalla gerçeği birleştirerek ormansızlaşmayla mücadele eden bir proje. Eyfel Kulesi’ni Paris Zirvesi esnasında 29 Kasım – 3 Aralık tarihleri arasında sanal bir ormana dönüştüren proje, dijital bir aplikasyon aracılığıyla kullanılıyor. Kullanıcının kalp atışı, sanal bir ağaca hayat veriyor. Bu sanal ağaç, kullanıcının mesajıyla birlikte Eyfel Kulesi’ne yansıtılıyor. Kullanıcı sayısı ve dolayısıyla kalp atışları arttıkça, ağaçlar ormana dönüşüyor. 

    Buraya kadar teknolojik ve iyi tasarımlı bir bilinçlendirme işi gibi görünen 1 Kalp 1 Ağaç’ın somut sonuçları da var. Çünkü kampanya esnasında siteden toplanan bağışlarla her sanal ağaç için dünyanın farklı bir köşesinde bir gerçek ağaç dikiliyor. Bu kapsamda Avustralya, Brezilya, Senegal, Hindistan, Fransa, Peru ve Fildişi Sahili’nde toplam 53.210 ağacın dikimi için çalışmalara başlanmış bile.

    1 Kalp 1 Ağaç, doğa ve teknolojiyi birleştirerek, ortak kalp atışları aracılığıyla ortak geleceğimiz için ilham vermeyi amaçlıyor. 

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu