YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 13 Eylül 2019

Yedinci Kıtaya yolculuk başlıyor!

  • 16. İstanbul Bienali, “Yedinci Kıta’ya yolculuk” temasıyla 14 Eylül - 10 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek.

    İKSV tarafından, Koç Holding sponsorluğunda düzenlenen 16. İstanbul Bienali “Yedinci Kıta’ya yolculuk” adını taşıyor. Yedinci Kıta, popüler bilim insanlarının dünya gezegeninde oluşan 3.4 milyon kilometrekare genişliğinde ve 7 milyon ton ağırlığında bir plastik yığınına verdikleri isim. 14 Eylül - 10 Kasım tarihleri arasında ücretsiz olarak kapılarını açacak olan İstanbul Bienali, bu temayı sahiplenerek insanlığın yarattığı doğal veya kültürel kirlenmeye dikkat çekmeyi hedefliyor.

    Küratörlüğünü sanat dünyasının önde gelen isimlerinden akademisyen ve yazar Nicolas Bourriaud’nun üstlendiği  bienal, günümüzün en acil konularından ekolojiyi farklı açılardan ele alan eserlere ev sahipliği yapıyor.

    Çevresel sorunları antropoloji ve arkeolojinin araçlarını kullanarak ortaya koyan güncel sanat çalışmalarına yer veren bienal, sanat ve ekoloji arasındaki ilişkiyi de tartışmaya açıyor.

    25 ülkeden 56 sanatçının 220’den fazla eserinin sergileneceği bienale, Türkiye’den 8 sanatçı katılıyor. Birbirinden farklı alanlarda çalışan sanatçıların bienal için özel olarak ürettiği 36 yeni eser de İstanbul'da ziyaretçilerini bekliyor. Eserler, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nin Tophane’deki yeni binasının yanı sıra Pera Müzesi ve Büyükada’da görülebilecek. 

    16. İstanbul Bienali ile ilgili tüm bilgiler için resmi internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu