YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 13 Eylül 2012

Güzelleşirken zehirlenmemek için

  • 11 Eylül 2012 Ntvmnsbc
    Kozmetik ürünlerinin içindeki katkı maddeleri bedenimize nasıl zarar veriyor? Korunmanın yolları neler?

    9 adımda “Yeşil Kozmetik”

    1. Etiketine Bakın
    Kozmetik ürünlerle ilgili en karmaşık durum, üretimlerinde kullanılan kimyasalların çok çeşitli olması. Tüketicilere belli bazı temel maddeleri öğrenip bunların ürünlerin etiketinde bulunmadığını kontrol etmeleri öneriliyor.

    2. "Alüminyum"suz deodorant
    Ter önleyici olarak kullanılan alüminyum maddesi derinin tahriş olmasına neden oluyor. Ayrıca sağlıklı terlemeyi sağlayan gözenekleri tıkayarak, vücut ısısını dengede tutmaya yarayan terleme işleminin yapılamamasına neden oluyor. Deodorant kullanmak istiyorsanız alimünyum içermeyen doğal deodorant markalarını kullanın.

    3. Gülümsemeniz doğal olsun
    “Daha beyaz bir gülümseme” için diş macunu üreticisi şirketlerin dişleri beyazlatmaya yarayan ‘parabens’,  ‘titanium-dioxide’ gibi maddeleri ve ‘flouride’ maddesinden yüksek miktarda içeren dişmacunları üretiyorlar.  "Flouride" maddesi diş çürüklerini önlemesine rağmen, fazlası zehirleyici olabiliyor.

    1997 yılından itibaren ‘American Gıda ve İlaç İdaresi’ flouride içeren diş macunlarının üzerinde zehirlenme uyarısının olmasını zorunluı kılıyor. Şanslıyız ki, piyasada doğal deodorantlar gibi doğal diş macunları da var.

    4. Saçları "yola getirirken"
    Kadınların saçlarına uyguladığı ürünler (şampuan, saç kremi, güçlendirici, jöle, saç spreyi, boya vb.) ciltlerine uyguladıklarından çok daha fazla. Saç da cilt gibi yüksek emicilik özelliğine sahip ve bu ürünlerin çeşitli zararlı maddeler içerebilmekteler. Şampuanlar ve saç kremleri petrol yan ürünleri içeriyor, kepek ve sedef hastalığı şampuanları ve bazı saç boyaları kanserojen kömür ziftleri içeriyor. Bunların yanında ‘formaldehyde’, ‘phthalates’içeren ve yapay kokulu ürünlerden kaçınmanız gerekiyor.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu