YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 12 Eylül 2012

En sağlıklı kıyafet hangisi?

  • 6 Eylül 2012 Ntvmnsbc
    Son yıllarda, sağlıklı yaşam bilincinin tüm dünyada yayılmasıyla, tüketicilerin doğal ürün talebindeki artış birçok sektöre yansıdı.

    Ekolojik ürünler tarımdan tekstile, kozmetikten ev ürünlerine kadar birçok alanda yeni pazarlar bulmaya başladı. Doğaya ve insan sağlığına saygılı üretim anlayışının önemli bir göstergesi olarak görülen organik üretim,  küresel ısınma tehlikesinin artmasıyla önemini daha da artırdı.

    Daha az enerji tüketen, daha az suya ihtiyaç duyulan ev eşyaları , güneşte kurutulan sebze, meyveler ve katkı maddesi kullanılmadan üretilen kıyafetler giderek daha fazla ilgi görüyor.

    Özellikle tekstil sektöründe, organik pamuk üreten 22 ülke arasında yüzde 40'lık pazar oranıyla ilk sıraya yerleşen türkiye sağladığı bu büyük avantajla, pazar hacmini güçlendirdi.

    Dünyada inek süt elyafından yapılmış kazaklar, bambudan tişörtler, ısırgan otundan pantolonlar ve soya fasulyesinden üretilen gömlekler reyonlarda yerlerini alırken, türkiyede de birçok organik ürün dükkanı açıldı.

    Satış noktalarında normal giysilere oranla yüzde 30-50 oranında daha pahalı satılan organik ürünlerin geleceğinin de oldukça parlak olacağı tahmin ediliyor.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu