YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 05 Nisan 2012

Burada hava sadece 3 gün temiz

  • 4 Nisan 2012 Cumhuriyet
    İran'ın başkenti Tahran'da havanın son bir yılda sadece üç gün ''çok temiz'' olduğu bildirildi.

    Fars Haber Ajansı'nın haberine göre, Tahran'da 21 Mart 2011-21 Mart 2012 dönemini kapsayan bir yıllık süredeki hava ölçüm raporu açıklandı. Buna göre başkentte halk bir yıl içinde sadece üç gün ''çok temiz'' ve 144 gün de ''temiz'' hava soludu.

    Başkentlilerin son bir yılda ''sağlıksız'' ve ''çok sağlıksız'' olarak geçirdikleri gün sayısı ise 218 olarak belirlendi. Kentteki hava kirliliğinin geçen ve bir önceki yıla göre önemli oranda artış kaydettiği de raporda yer alan bilgiler arasında.

    Coğrafi ve yerleşim özelliklerinden dolayı hava sirkülasyonunun yeterli olmadığı kentte hava kirliliğini artıran etkenlerin başında milyonlarla ifade edilen motosiklet ve düşük model araçların çıkardığı egzoz gazlarının geldiği belirtiliyor. Özellikle yaz aylarında Arap ülkelerinden gelen kum fırtınasının da hava kirliliğini artıran unsurlardan biri olduğu ifade ediliyor.

    Başkentte hava kirliliğinin kritik düzeye ulaştığı günlerde okullar ve diğer resmi daireler tatil ilan ediliyor, özellikle hasta vatandaşlardan mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları isteniyor.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu