YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 02 Aralık 2011

2 bin 250 yavru mersin balığı doğaya bırakıldı

  • 01 Aralık 2011 Radikal

    Sakarya'nın Karasu ilçesinde 2 bin 250 yavru mersin balığı Sakarya Nehri'ne bırakıldı.
     
    Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünden alınan destekle 2008'de başlatılan çalışmalar kapsamında, Amasya'da DSİ'ye ait Amasya Yedikır Su Ürünleri Üretim İstasyonu'nda yetiştirilen mersin balıkları doğayla buluşturuluyor.

    İstanbul Üniversitesi (İÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Devrim Memiş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karadeniz'e dökülen Sakarya, Yeşilırmak ve Kızılırmak nehirlerinde nesli tükenmekte olan mersin balıklarının geri kazanılması için çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

    Çalışmaların 10 yıl boyunca devam edeceğini belirten Memiş, “Balıklar Rusya'dan getirilen döllenmiş yumurtalardan üretildi. Mersin balıkları 1,5 yaşında, yarımşar kilo ve 20 ile 30 cm uzunluğunda. İlkbahar ve sonbahar olmak üzere iki dönem halinde denize bırakılıyor. Tüm balıklar markalı, markalarında Trabzon Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinin telefonu bulunuyor. Markalar sayesinde balıkların göç yollarını izleyebiliyoruz” diye konuştu.

    Prof. Dr. Memiş, geçen yıl Sakarya Nehri'ne bırakılan balıkların İstanbul Boğazı'na ulaştığını tespit ettiklerini, Yeşilırmak Nehri'ne bırakılan balıkların da Gürcistan kıyılarına ulaştığını belirlediklerini bildirdi.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu