31 Mayıs 2011 Milliyet
Hem spor yapmanın hem de keyifle gezmenin tam zamanı. Womenist.net internet sitesi İstanbul’un bisiklet rotalarını hazırladı
Polonezköy Yakınlığı ve bol oksijenli havasıyla elverişli bir rota Polonezköy. Yürüyüş ve bisiklet için orman içinde yaklaşık beş kilometrelik bir parkur bulunuyor. Ormana köyün içinden giriyorsunuz ve parkurdan işaretleri takip ederek tekrar köyün içinden çıkıyor-sunuz. Buradaki parkur için dağ bisikleti tercih edilebilir. 11 kilometrelik bir mesafeye sahip olan Polonezköy-Karanlıkdere arasını da deneyebilirsiniz.
Kartal Aydos Tepesiİstanbul’un Anadolu Yakası’ndaki bir başka güzel bisiklet parkuru da Kartal’ın üst kısmında bulunan Aydos Tepesi. Doğa yürüyüşleri ve paintball açısından da son dönemlerde oldukça popüler hale gelen Aydos Tepesi, doğayla başbaşa kalmak ve manzara eşliğinde keyifle bisiklete binmek açısından da son derece elverişli. Bisikletinizle ormanın üst kısımlarına tırmandığınızda mükafat olarak eşsiz ve son derece panoramik bir manzarayla başbaşa kalıyorsunuz ki Aydos Tepesi bu sayede hafta içi iş stresinden sizi uzaklaştırabilecek en önemli yerlerden biri haline dönüşüyor.
Ömerli Baraj Gölü ve civarıŞehrin sadece su ihtiyacı değil aynı za-manda doğal güzellikleri ve elverişli parku- ruyla piknik ve bisiklete binme ihtiyacını da karşılayan Ömerli Baraj Gölü’ne Şile yolun-dan ve Pendik’ten ulaşabilirsiniz. Diğer rota- lara göre daha zorlu olabilecek bir parkur.
BOĞAZ HATTIAvrupa Yakası’nda oldukça uzun bir bisiklet parkuru olan Boğaz hattının özellikle Kuruçeşme, Bebek ve Arnavutköy kısımları renkli ve keyifli bir rota ve Boğaz’ın eşsiz manzarası eşliğinde son dere- ce eğlenceli bir aktivite sunuyor. Kuruçeşme Arena’nın giriş kapısından Bebek istikametine doğru bir başlangıç yaptığınızda Aşiyan Mezar-lığı’na kadar yaklaşık beş kilometrelik bir mesafe katetmiş oluyorsunuz. Kuruçeşme’ye geri dönmek istemezseniz Baltalimanı’nı geçip Sakıp Sabancı Müzesi’ni varış noktanız olarak da belirleyebilirsiniz.
FENERBAHÇE-BOSTANCI
Fazla eğimi olmayan ve araç trafiğinden uzak, sonsuz manevra özgürlüğüne sahip olduğunuz bu parkur Fenerbahçe Orduevi girişinin hemen yanındaki sahile inen yokuşun başından başlıyor. Bir tarafınızda masmavi Marmara, diğer tarafınız yeşilliklerin içindeki tarihi köşkler pedalı ahenkle çevirirken neşeyle dolmanızı da sağlıyor. Caddebostan kıvrımını geçtikten sonra Suadiye’yi geçiyor ve son durağınız olan Bostancı Deniz Otobüsü iskelesine geliyorsunuz. Buradan Fenerbahçe’ye tekrar geri dönebilir ya da aynı yönde devam edip Maltepe ve Pendik’i geçerek Tuzla’ya da gidebilirsiniz, tercih sizin. Fenerbahçe-Bostancı arası yaklaşık yedi kilometre. Bostancı’dan Tuzla’ya devam etmek isterseniz, sizi ekstradan bir 20 kilometre bekliyor.
Belgrad OrmanlarıŞehir hayatının içinde doğadan uzaklaştığını hisseden bisiklet tutkunları için ideal yerlerden biri de Belgrad Ormanları. İstanbul Avrupa Yakası’nda adeta bir akciğer görevi gören, bol oksijeni yanında doğal güzellikleriyle de ziyaret edenleri memnun den Belgrad Ormanları, iyi bir bisiklet parkuru olmasının yanında eğlence, huzur ve motivasyon kaynağı. Bisiklet sürmek ya da yürüyüş yapmak için çoğu kişinin tercih ettiği, ağaçlarla kaplı bu yemyeşil etabı kullanabilirsiniz. Yaklaşık sekiz kilometrelik bu etabı gidiş-dönüş olarak kullanırsanız 16-17 kilometre yol katedebilirsiniz. ‘İki ya da üç defa gidiş-geliş yaparım' diyenlere de diyeceğimiz bir söz yok tabii...
BüyükadaAraç trafiğine kapalı Büyükada’nın çevresinde bisiklete binmek çoğu İstanbullu için özellikle de bahar ve yaz aylarında son derece keyifli. Bir tarafta deniz, diğer tarafta sessizlik, çam kokuları ve faytonların tıkır tıkır sesleri... Büyük tur, iniş ve çıkış bakımından sizi çok fazla zorlamayacak, yaklaşık 12 kilometrelik bir parkur. Büyük tur’u takip ederek adanın etrafında bir tam tur atınca ikinci ya da üçüncüyü de denemek isteyeceğinizden eminiz. Manastır Tepesi‘nde bulunan tarihi Rum Yetimhanesi ve çevresinde bisiklet sürmeyi adeta bir zevke çeviren patikalar da mevcut.
Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız
İklim dengesi için okyanus akıntısının çöküş riskini azaltmak adına karbon salımını azaltmalı,...
COP29, iklim krizine karşı verilen sözlerin ötesine geçip, bu taahhütlerin nasıl finanse ve için...
Kara Rapor 2024’e göre, Türkiye’de nüfusun %92’sinden fazlası Dünya Sağlık Örgütü standartlarının...
2040'a kadar sera gazı emisyonlarını %90 azaltmayı hedefleyen AB, iklim değişikliğiyle küresel öncü...
Danimarka’da tarım arazilerinin yüzde 10’u orman ve doğal yaşam alanlarına dönüştürülecek.
İklim değişikliğinin hava kirliliğine etkileri üzerine yapılan bir araştırma, 2100 yılına kadar 30...
Japonya'nın en yüksek zirvesi Fuji Dağı, iklim değişikliğinin etkisiyle bu yıl karla kaplanmadan en...
TSKB, depremden etkilenen firmaların yeşil yatırımlarını desteklemek...
TSKB, Hollanda merkezli bağımsız veri şirketi Equileap tarafından yer...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013