YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 15 Ekim 2010

38. İş Bankası Ormanı Şanlıurfa’ya Kuruluyor

  • İş Bankası

    Türkiye İş Bankası’nın, sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında başlattığı ülkenin en büyük kurumsal ağaçlandırma çalışmalarından biri olan “81 İlde 81 Orman” projesi, Şanlıurfa Ormanı ile sürüyor. Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü’ndeki 20 hektarlık alana 32 bin adet kızılçam ve İran çamı dikildi.  Ağaçlandırma ihtiyaçları doğrultusunda genelde şehrin dışındaki arazileri ağaçlandıran İş Bankası, dikim töreni öncesinde Şanlıurfa şehir merkezine projenin sembolü olarak olgun bir ağaç dikti. Böylelikle şehir dışında oluşturulan İş Bankası ormanı sembolik bir ağaçla şehir merkezine taşınmış oldu.

    Küresel iklim değişikliğine karşı en etkili önlemlerden biri olan orman alanlarını genişletme çalışmaları kapsamında İş Bankası’nın Şanlıurfa ile birlikte ağaçlandırdığı il sayısı 38’e, ağaçlandırılan alan ülke genelinde yaklaşık 735 hektara ulaşırken, dikilen fidan sayısı ise 1 milyonu aştı.

    İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince törende yaptığı konuşmasında “Küresel iklim değişikliği ve sellerin yanı sıra canlı türlerinin giderek azalmasının en önemli nedenlerinden biri ormansızlaşmadır. Avrupa Komisyonu Ortak Araştırma Merkezi'nin hazırladığı ‘Avrupa’da Orman Yangınları 2008’ raporuna göre Türkiye, 2008 yılında 27 bin 848 hektar ormanlık alanını kaybetti. Türkiye, bu kayıpla Avrupa'da ormanları en çok hasar gören ülkeler arasında ilk sırada yer aldı. Geçen yıl ise Türkiye’de 1.652 orman yangınında 4.500 hektardan fazla orman alanı yok oldu.”dedi.

    Özince, dünyada her yıl İç Anadolu Bölgesi'nin yüzölçümü kadar, ortalama 13 milyon hektar orman yok olduğunu, bilimsel araştırmalara göre, 10 yıl içerisinde dünya genelinde kaybedilen ormanları geri kazanmak için 130 milyon hektar, yani Türkiye'nin yaklaşık 1,5 katı büyüklüğünde bir alana ağaç dikilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

     

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu