YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 03 Ağustos 2010

"Cep Telefonu Hem Keseye Hem Sağlığa Zarar"

  • 02.08.2010 Cumhuriyet

    Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, cep telefonlarının insan sağlığını olumsuz etkilediğini ve sağlıklı yaşamı yok ettiğini belirterek, hem keseye hem sağlığa zarar verdiğini söyledi.

    ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde cep operatörlerinin birbirinden farklı tarife ve metotlarla tüketicileri etkilediğine işaret ederek, tüketicilerinde bu fırsat kaçmasın diyerek hem ekonomik hem de sağlık açısından çok şeyler kaybettiğini vurguladı. ÇETKODER Başkanı Göktaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Cep telefonuyla konuşmanın yanı sıra, fotoğraf ve video çekimi yapıyorsunuz. Radyo dinliyor, tv seyrediyor, müzik dinliyorsunuz. Hatta çetleşiyor yazışıyorsunuz. Tansiyon ölçeniniz var. Banka hesaplarını yöneten var. Kısaca teknolojinin bir nimeti olarak değerlendiriyorsunuz. Ama bir şeyin farkında değilsiniz. O da sağlığınız elinizden gidiyor. Yavaş yavaş gittiği için farkında değilsiniz. Yiten giden ise öncelikle sağlığınız."

    Cep telefonu beyin tümörüne yol açıyor

    ÇETKODER Genel Başkanı Göktaş, saatlerce telefonda konuşmanın yanlış olduğunu kaydederek, özellikle de cep telefonunun ağır riskli olduğunu, uzun süreli telefonda konuşmanın ciddi şekilde sağlığı etkilediğini ifade etti. Cep telefonunun yaydığı elektro dalgaların bir müddet sonra beyin hücrelerini yok ettiğinin altını çizen ÇETKODER Genel Başkanı Göktaş, beyin tümörüne neden olduğunu savundu. Göktaş cep telefonunun zararlarını şöyle sıraladı: "İşitme problemi yaratıyor. İnsanda bağışıklık sistemini bozuyor. Baş ağrısı, sersemleme yapıyor, duyma hissini bozuyor. Dikkat bozukluğuna sebep oluyor. Görüş alanında daralma yapıyor. Kalp ve damar rahatsızlıklarını sebebiyet veriyor. Kan hücrelerinin bozulmasına, embiryoların bozulmasına, yoğun stres ve yorgunluk hissine neden oluyor. Kadında düşük yapmaya sebep oluyor. Yüksek tansiyon, genetik yapının bozulması, sperm sayısının azalması, beyaz kan hücresinin artması (yani kanser), cilt kanserinin artması, kan ve beyin bariyerinin zedelenmesi gibi çok ciddi hasarlar veriyor."

    "Cep telefonu ile görüşme kısa ve öz tutulmalı"

    ÇETKODER Genel Başkanı Göktaş, "Son 30 sene içinde neyi neden ve niçin tükettiğimizi düşünmeden ve üretmeden tüketen bir toplum haline geldiğimiz için bu işinde suyunu çıkardık" diyerek cep telefonunun ihtiyacı olanın da olmayanın da elinde taşıdığını belirtti. Cep telefonu ile görüşmelerin kısa ve öz tutulması gerektiğini ifade eden ÇETKODER Başkanı Göktaş, "Bunu elinde taşımak medeniyet, uygarlık, çağdaşlık değildir. Medeniyet, uygarlık, çağdaşlık bilinçsiz kullanmak değildir. Lütfen dikkat edin" diye konuştu. ÇETKODER Başkanı Göktaş, birbirinden cazip reklamlara ve tarifelere kanıp bir o operatör bir bu operatör diyerek gezinip bol bol konuşmanın getirisi olmadığının altını çizerek, "Hem kesenize zarar hem sağlığınıza zarar. Cep telefonunu gün içinde vücudunuzdan olabildiğince uzakta, çantada; çantanız yoksa en dış cebinizde taşımaya özen gösterin" dedi.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu