YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 08 Temmuz 2010

Beş Eyaleti Tamamen Kapladı

  • 07.07.2010 Birgün
       
    Birleşik Devletli yetkililer, Meksika Körfezi’nde Nisan ayında çöken petrol platformundan kaynaklanan sızıntının, körfezdeki beş eyaletin tümünün kıyılarına yayıldığını bildirdi.

    Teksas eyaleti sahilinde, Galveston yakınlarına vuran katran yumaklarında yapılan testler, bunların ‘Deepwater Horizon’daki sızıntıdan kaynaklandıklarını ortaya koydu. Louisiana, Mississippi, Alabama ve Florida kıyı şeridi zaten petrol sızıntısından etkilenmekteydi.

    Öte yandan BP, Meksika Körfezi’nde yaşanan petrol sızıntısı felaketinin şirkete şu ana kadarki maliyetinin 3 milyar doları aştığını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada faturanın 3 milyar 120 milyon doları bulduğu belirtildi. Bu rakama, sızıntıyı kontrol altına alma ve temizlik faaliyetleriyle, sızıntıyı denetim altına almak için kazılan kuyular için yapılan harcamanın dahil olduğu kaydedildi.

    Ayrıca, sızıntıdan etkilenenlere şu ana dek yapılan 147 milyon dolarlık tazminat ödemesinin de bu rakamın içinde olduğu kaydedildi. Ancak BP, sızıntının toplam maliyetinin çok daha yüksek olacağı uyarısını da tekrarladı. Geçen hafta yapılan açıklamada, maliyetin 2 milyar 650 milyon dolar olduğu duyurulmuştu.

    Şirket, sızıntıyı kontrol altına alma ve temizleme faaliyetlerinde şu an 44 bin 500 kişinin çalıştığını kaydetti. Ancak şirket, şu sıralarda bölgede etkili olan Alex Kasırgası nedeniyle su yüzeyinden petrol toplama çalışmalarının bir süreliğine askıya alındığını belirtti.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu