YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 18 Ağustos 2009

Termik Santrallara Geçit Yok

  • 17.08.2009 Birgün   
     
    Ziraat Mühendisleri Odası yönetimi, Bolu’da kurulmak istenen termik santrali yargı yoluyla durdurdu. Sırada diğer santraller var

    TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO), Bolu Göynük’te 23 bin 671 hektar tarım arazisi üzerinde kurulması istenen termik santral için açtıkları davayı kazandı.

    ZMO Başkanı Gökhan Günaydın; “Özel bir şirketin termik santral kurmak için yaptığı başvuru sonucunda Bolu’nun Göynük ilçesinde 23 bin 671 hektar arazi, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı kararıyla tarım dışına çıkartılmıştı.

    Ancak Türkiye Kömür işletmeleri Genel Müdürlüğü’nün, ‘yapılması düşünülen tesisin kamuya yararlı bir yatırım olduğuna’ dair verdiği uygun görüşle yetinilmiş, Bakanlık tarafından kamu yararı kararı alınmamıştır.” dedi. Günaydın, bunun üzerine açılan davada Sakarya 1. İdare Mahkemesi söz konusu kararın hukuka aykırı olduğunu tespit ederek Bakanlık işleminin yürütmesini durdurduğunu bildirdi.

    Verilen kararla yurt çapında yürüttükleri hukuk mücadelesinde yeni bir başarıya imza attıklarını ifade eden Günaydın, “Daha önce de Adana, Antalya, Balıkesir, Çanakkale ve Düzce’de de tarım arazilerini yapılaşmaya açan kararlar mahkemelerce reddedilmiştir. Verimli toprakları tarım dışına çıkartan kararlara karşı açtığımız davalar sürmektedir” diye konuştu.

    Ziraat Mühendisleri Odası olarak siyasi çevreleri tarım arazileri konusunda göreve çağırdıklarını belirten Günaydın, mücadelelerini her platformda kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu