YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 27 Mart 2009

Çevre Raporu

  • 26.03.2009 Radikal

    İZSU Suyunu İçilebilir İlan Etti, Akreditasyon İçin Başvurdu: İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün arsenik ölçümü konusunda akreditasyon sertifikası alabilmek için Türkiye Akreditasyon Kurumu’na başvurudu. İzmir’in suyunda arsenik tespit edilmesinin ardından İZSU ile Sağlık Bakanlığı’na bağlı Hıfzısıhha’nın ölçümleri birbirini tutmaması, Hıfzısıhha’nınkilerin daha yüksek çıkması üzerine akreditasyon tartışması yaşanmıştı. Yaz boyunca arsenik sorunuyla boğuşan İZSU, arıtma tesislerinin art arda devreye girmesinin ardından faturalardaki ‘İçilemez’ ibaresini de kaldırdı. (aa)

    Kayıp Cennet Yeniden Ortaya Çıktı: Kuraklık nedeniyle çöle dönen Nallıhan Kuş Cenneti, Ankara çevresindeki yağışlarla canlandı. Kuş Cenneti, nisanda göçmen kuşları bekliyor. Nallıhan Kuş Cenneti’nin simgesi kara leylekler. (aa) 

    Ormanlara Defne Aşısı: Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Ziraat Fakültesi, ormanlara defne ağacıyla vasıf kazandırmak için proje başlattı. Projeye göre vasfını yitiren ormanlara, sabun, yağ, baharat ve kozmetik sanayii için önemli olan defneler ekilecek. Ekilecek defneler, üniversitede yetiştirilecek. TÜBİTAK projeye 25 bin TL destek sağladı. (aa)

    Haberin sayfasına ulaşmak için

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu