YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 10 Kasım 2008

Çin'den "Küresel Isınma"yla Mücadele Çağrısı

  • 07.11.2008 CNN Türk

    Çin Başbakanı Ven Ciabao, gelişmiş ülkeleri, iklim değişikliğiyle ilgili sorumluluklarını ve yükümlülüklerini üstlenerek, "sürdürülemez yaşam tarzlarını değiştirmeye ve gelişmekte olan ülkelerin iklim değişikliğinin getirdiği sorunlarla başa çıkmasına yardımcı olmaya" çağırdı.

    Ven, Çin hükümeti ve Birleşmiş Milletler tarafından Pekin'de ortaklaşa düzenlenen iklim değişikliğiyle mücadele teknolojisinin geliştirilmesi ve transferi konusunda uluslararası işbirliği konulu seminerin açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Şu anda küresel finans krizinin ciddiyetini koruduğunu ve dünya ekonomisinin belirgin şekilde yavaşladığını, ancak bunların iklim değişikliğiyle mücadelenin ertelenmesi için gerekçe olmaması gerektiğini" belirtti.

    Başbakan Ven, iklim değişikliğiyle mücadele konusunda gelişmiş ülkelerin, gelişmekte olan ülkelerden daha büyük sorumluluk ve yükümlülük üstlenmesi gerektiğini söyledi.

    http://www.cnnturk.com/2008/bilim.teknoloji/kuresel.isinma/11/07/cinden.kuresel.isinmayla.mucadele.cagrisi/499700.0/index.html

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu