YUKARI

Sürdürülebilirlik Kütüphanesi

Eklenme Tarihi: 24 Nisan 2020

Bu masallar Toprak Ana’nın kalbine dokunuyor

  • İçinde yaşadığımız güzel dünyayı anlamak için masal okumaya ne dersiniz? Dünyanın dört bir yanından gelen masallardan oluşan ‘Toprak Ana Masalları’, evde kaldığımız günleri Toprak Ana’nın kalbine dokunmak için fırsata dönüştürüyor.

    Fransız Rolande Causse, Nane ve Jean-Luc Vézinet çifti, Paraşüt Kitap’tan çıkan ‘Toprak Ana Masalları’ ile dünyanın çeşitli yerlerinde anlatılan masalları bir kitaba sığdırmaya çalışmış. Masalların her biri bizi, yaşadığımız gezegenle ilgili masalsı, büyülü ve düşündürücü bir yolculuğa davet ediyor. O bir çocuk kitabı ama içinden geçtiğimiz bu zorlu günlerde, kitabın içindeki masalları hepimizin çocuk kalan tarafımızla okuması; toprağa, denize ve hayvanlara saygı duymayı bir kez daha anımsaması gelecek için büyük bir fark oluşturabilir.

    Kadim öğretilerin masala dönüşmüş hali

    Dünyanın farklı köşelerinde anlatılan bu masalların her biri, gezegenimizle ilgili kadim bir öğreti taşıyor. Bir yandan Amazon Yerlilerinden ormandaki yangını söndürmek için çabalayan minicik bir kuşun öyküsünü dinlerken, bir Hint masalından doğanın dengesine müdahale etmememiz gerektiğini öğreniyoruz. Masallara inanan bir çocuğun azmiyle çiçek bahçesine dönen çorak toprakların hikâyesini ise Avustralya Aborijinleri anlatıyor bizlere… Ve şu cümlenin taşıdığı umudu ekleyerek sizi bu güzel yolculuğa davet ediyoruz:

    “Ülke bir zamanlar olduğu o büyük bahçeye dönüşmüş bir kez daha. Bunların hepsi de masallara inanan bir çocuk sayesinde olmuş.”

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu