YUKARI

Sürdürülebilirlik Kütüphanesi

Eklenme Tarihi: 25 Aralık 2019

Bireysel çabalarla büyük değişimler mümkün

  • Prof. Dr. Levent Kurnaz ses getiren kitabı Son Buzul Erimeden’de, iklim değişikliği sorununun bireysel, ulusal ve uluslararası boyutlarını sorguluyor ve bunu hayatın içinden bir problem olarak anlatıyor.

    İklim değişikliği üzerine yaptığı çalışma ve araştırmalarıyla tanınan Prof. Dr. Levent Kurnaz, ‘Son Buzul Erimeden’ kitabında, iklim değişikliği sorununu tüm yönleriyle ele alıyor. Konunun, bireysel, ulusal ve uluslararası boyutlarını tek tek sorgulayarak iklim değişikliği sorununu hayatın içinden bir problem olarak anlatıyor. Kurnaz, kitabında bireysel çabaların bile büyük değiştirme gücü olduğuna inanmayı ve gereksiz tüketime yönelik bir anti davranış biçimi geliştirmeyi öneriyor. İnsanların bir davranış değişikliği yaratması ve zaman içinde bu değişikliğin kalıcı olmasını sağlaması mümkün. Kurnaz, “Bireylerin etsiz pazartesi uygulamasından, toplu taşım araçlarını kullanmaya dek geniş bir çerçevede çaba göstermesi mümkün” diyor.

    Buzulların erimesi kutupların sorunu değil

    Prof. Dr. Levent Kurnaz, buzulların erimesinin deniz seviyesini yükselteceğine ve bugün kıyı şeridi olan pek çok yerin yaşanamaz hale geleceğine vurgu yapıyor. Tüketim, nüfus, enerji tasarrufu, yenilenebilir enerjiye dönüşüm gibi birçok alanda çok yönlü çözüm önerileri sunan Kurnaz, toplumun her kesimini sorumluluk almaya davet ediyor.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu