YUKARI

Sürdürülebilirlik Kütüphanesi

Eklenme Tarihi: 25 Temmuz 2019

Zehirsiz Ev

  • Kitap çevirmeni ve anne Mercan Yurdakuler, annelikle birlikte başlayan ekolojik farkındalığını, süreç içinde hem bir bloğa hem de bir kitaba dönüştürmüş. Zehirsiz Ev, temizlik konusunda alternatif oluşturabilecek malzemeleri, tarifleri, pratik uygulamaları ve önerileri bir araya getiriyor.

    Tanıtım bültenindeki şu cümle kitabın temel taşlarıyla ilgili çok net bir özet içeriyor: “Zehirsiz Ev yıllar içinde biriken bilgilerin, büyükannelerimizden kalma saf tariflerin günümüzdeki karşılığı. Yazar öğrendiklerini bu alanda kulak verilebilecek herkesin adresini göstererek, dahası “Beraber büyüyebiliriz,” diyerek anlatıyor. Mercan Yurdakuler asırlık bir çınarın kırılmış dalını aynı ağacın hemen dibine, büyüdüğü o verimli toprağa tekrar dikiyor. Onun orada tekrar filizleneceğine, ait olduğu ağacın köküyle buluşacağına olan inancı tam. Diktikten sonra ilk can suyunu verdiği o dalı koruyup kollamaya var mısınız?”

    Zehirsiz Ev, yüzyıllardır kullanılan reçeteleri ve önerileri içeriyor. Bazı hazır ürünlerin malzeme içerikleri ile ilgili de bilgiler veriyor ve daha bilinçli bir tüketim için kılavuzluk ediyor. Zehir Ev, umut dolu bir kitap. Sorunların çözümleri nasıl pratik bir biçimde hayata geçirebileceğimizin umudu...

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu